Ülo Tulik on sunnitud elu koroonakoldes distantsilt jälgima

Mati Määrits
, reporter
Copy
Eneseisolatsioonis viibiv Lõuna-Eesti Hooldekeskus ASi juhatuse liige Ülo Tulik ei tohi üle Kanepi Kodu ukse lävepaku enam kui nädala jalga tõsta.
Eneseisolatsioonis viibiv Lõuna-Eesti Hooldekeskus ASi juhatuse liige Ülo Tulik ei tohi üle Kanepi Kodu ukse lävepaku enam kui nädala jalga tõsta. Foto: Maarius Suviste

Lõuna-Eesti Hooldekeskus ASi juhatuse liige Ülo Tulik viibib eilsest koduses isolatsioonis, sest puutus kokku koroonapositiivsega.

"Kümme päeva tuleb kodus olla ja ega enne välja saa, kui on uuesti testil käidud," lausus ta.

Lõuna-Eesti Hooldekeskuse alla kuuluva kuue hoolekandeasutuse, sh koroonaviirusest enim kannatada saanud Kanepi Kodu käekäiguga on juht aga endistviisi kursis. Kanepis on tema andmetel viiest haigestunud töötajast kolm tööle lubatud. Uusi koroonapositiivseid pole lisandunud ka hoolealuste seas ning jälgimise all on endiselt 54 inimest. 

"Pilt on stabiiline, haigustunnused puuduvad ning omaksed võivad rahulikud olla," kinnitas Tulik.

Valitsus otsustas täna eraldada reservist 107 740 eurot hoolekandeasutuste toetamiseks, kompenseerides teiste hulgas ASile Lõuna-Eesti Hooldekeskus Kanepi Kodule täiendava tööjõukulu seoses tuvastatud koroonaviirus SARS-CoV-2 juhtumitega. 

 „Hooldekodudes, kus on nakatunud kliente ja töötajaid, on vaja ülal pidada eraldi osakondi, näiteks lähikontaktsete osakonda, aga ka nakatunute osakonda, mis eeldab täiendava tööjõu kaasamist,“ selgitas sotsiaalminister Tanel Kiik. Samuti on tema sõnul paljudel juhtudel hooldekodudes nakatunud koroonaviirusesse ka töötajad, mis tähendab, et neile tuleb otsida asendajaid.

Kui suure summa valitsus Lõuna-Eesti hooldekeskusele eraldas, Tulik ei teadnud. Raha kulub tema sõnutsi Tartu Tervishoiu Kõrgkoolist appi tulnud kaheksa asendustöötaja palgakulude katmiseks. 

"Meeldiv kuulda, et valitsus meie soove kuulda võttis. Igati on meid toetatud ka kaitse- ja desovahenditega," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles