Toiduabipakkides on puudus maiustustest ja lihakonservidest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Jõulukuul võiks kogumiskärudesse poetada tavalisest enam ka maiustusi.
Jõulukuul võiks kogumiskärudesse poetada tavalisest enam ka maiustusi. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Koroonakriisist tingitud töötuse kasv on Eestis märkimisväärselt suurendanud toiduabi vajajate hulka. Kuigi enim annetatakse pika säilivusajaga tooteid, tuntakse jõulude eel puudust just maiustustest ja lihakonservidest. 11.–12. detsembril, kui suuremates kauplustes üle Eesti on toidukogumispäevad, saab igaüks anda toidupanka oma panuse.

«Nii ettevõtted kui inimesed annetavad toidupangale enamasti pikalt säilivaid tooteid: kuivaineid, pudruhelbeid, makarone ja purgisuppe. Need on kõik väga tänuväärsed ning vajalikud annetused. Enim on aga toidupakkides puudus lihakonservidest, toiduõlist ning eriti magusatest toodetest, nagu näiteks moosid, suhkur, kommid ja küpsised,» selgitas Eesti Toidupanga projekti- ja kommunikatsioonijuht Liina Peäske. Ta lisas, et magusad tooted rõõmustavad just kõige pisemaid abivajajaid, sest puuduses elavatele lastega peredele käib maiustuste ostmine üle jõu.

Lisaks rõhutas Peäske, et otsekontaktide vähendamise vajadust arvestades on võimalik teha toidupangale ka rahaline annetus või annetada toitu Barbora ning Coopi e-poodides. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles