Virtuaalselt saab annetada ka seapraadi

Copy
Toidupank aitab toiduabiga inimesi, kes on ühel või teisel põhjusel sattunud toimetulekuraskustesse.
Toidupank aitab toiduabiga inimesi, kes on ühel või teisel põhjusel sattunud toimetulekuraskustesse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Seoses lähenevate pühade ja kasvanud toiduabi vajadusega kutsuvad Coop ja Toidupank inimesi üles annetama Toidupangale kaupa e-poe kaudu, mida saab teha vähem kui minutiga aadressil eCoop.ee.

Kuna e-poe kaudu annetades tarnitakse toit Toidupanka külmikutes, on erinevalt tavapärasest annetamise viisist võimalik abivajajatele saata ka pühadeaegseid lihatooteid nagu verivorst ja seapraad.

Coop Eesti e-kaubanduse juhi Mait Mäesalu sõnul saab inimene e-poes ise valida, mida ja kui palju ta annetab või saab valida ka mitme soovitusliku ostukorvi vahel, mille Toidupank on headele inimestele abiks ette valmistanud ja mida nende hinnangul kõige enam vaja läheks. Toidupangale annetamiseks tuleb tellimus teha nii nagu telliks kaupa endale, kuid koduse aadressi asemel tuleb valida toidukapp nimega „Annetus Toidupangale“.

Toidupanga laod on tühjad ja kõigile toiduabi ei jätku, sest klientide arv on selle aasta märtsiga võrreldes kasvanud kolmandiku võrra, ütles toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn "Aktuaalsele kaamerale".

Tegevjuhi sõnul on toidupangal igal nädalal 10 000 klienti. Samal ajal kui kasvab abivajajate hulk, ei kasva aga päästetava toidu hulk. Annetada saab kauplustes ja ka mitmes e-poes ning toidupangale saab raha annetada nende kodulehelt leitavale arvele. Tuleval nädalal toimub toidukogumise kampaania.

"Kui meil on praegu 30 protsenti rohkem kliente, aga kauplused annavad meile iga päev võib-olla ainult 10 või 20 protsenti rohkem toitu, siis tegelikult meil puudub 10 protsenti. Me saame küll toitu, aga seda ei ole piisavalt," lausus Boerefijn.

Mäesalu sõnul on e-poe kaudu toidu annetamine muutunud üha populaarsemaks mitmel erineval põhjusel. „Esiteks saab e-poe kaudu toitu annetada asukohast sõltumata ka siis, kui oled Tallinnas, Valgas või Austraalias. Teiseks on e-poes kokku pandud soovituslikud annetuskorvid, mille Toidupank ise on koostanud ja annetajatelt ootab. Kolmandaks saab e-poe kaudu annetades saata abivajajatele ka sellist toidukaupa, mida annetuskastidega annetada ei saa, kuna näiteks liha- ja piimatooted peavad olema külmas.“

eCoop.ee avas esimesena Eestis võimaluse annetada Toidupangale toidukaupa e-poe kaudu kaks aastat tagasi. Annetada saab ka näiteks Barbora e-poes, Selveris teatud kaupu ostes, jätta Rimi poodidest ostetud kaupa  Toidupanga kärudesse ja muud moodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles