Peaminister jääb kaugtööle

BNS
Copy
Peaminister Jüri Ratas jääb eneseisolatsioonis olles 12. detsembrini kaugtööle, mis tähendab, et ta ei saa sel ajal endale lubada ka erinevate raadiojaamade ja telestuudiote külastamist.
Peaminister Jüri Ratas jääb eneseisolatsioonis olles 12. detsembrini kaugtööle, mis tähendab, et ta ei saa sel ajal endale lubada ka erinevate raadiojaamade ja telestuudiote külastamist. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Peaminister Jüri Ratase koroonatesti tulemus oli negatiivne ja ta jääb eneseisolatsioonis olles kaugtööle järgmise laupäeva, 12. detsembrini, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Minu COVID-19 testi tulemus on negatiivne ja enesetunne on väga hea. Vastavalt terviseameti juhistele jään isolatsiooni, kuni järgmise testi tulemus on taas negatiivne. See selgub tuleval laupäeval. Vahepealsel ajal teen kaugtööd ja mõistagi järgin muid juhiseid, mida terviseamet on andnud COVID-19 haige lähikontaktsele,“ sõnas Ratas.

Peaminister jätkab ametiülesannete täitmist kaugtöölt digilahendusi kasutades. Valitsuse kehtestatud karantiininõuete järgi peavad koroonaviirusesse haigestunud isikuga lähikontaktis olnud inimesed jääma koju eneseisolatsiooni.

Kui lähikontaktsel ei esine haigussümptomeid ja ta võtab kasutusele kõik meetmed haiguse leviku tõkestamiseks, võib ta kodu lähedalt endale igapäevaseks toimetulekuks hädavajalikku hankida, kui see muul viisil võimalik pole. Ka võib lähikontaktne, kui tal ei esine haigussümptomeid ja ta täielikult väldib teiste isikutega kontakti, viibida õues.

Täiendava erandina võib haigussümptomiteta lähikontaktne oma elu- või viibimiskohast lahkuda, kui ta on tervishoiutöötaja või avalikku ülesannet täitev inimene, kes täidab tööandja otsusel edasilükkamatuid tööülesandeid. Elukohast võib lahkuda ka elu ja tervist ohustava hädajuhtumi korral või politseiametniku ja tervishoiutöötaja korraldusel.

Terviseamet soovitab lähikontaktsetel pesta regulaarselt käsi, vältida kätega näo, silmade, suu ja nina puudutamist ning samuti tuulutada regulaarselt ruume.

Koroonaviirusesse nakatunu lähikontaktne saab 14 päeva pikkust karantiini lühendada, kui ta teeb mitte varem kui kümnendal päeval koroonatesti ja selle tulemus on negatiivne või kui arst on tunnistanud ta nakkusohutuks. Kümnepäevase tähtaja kulgemine algab viimasest lähikontaktist, mille teeb kindlaks terviseamet.

Kui lähikontaktsel tekivad haigussümptomid, siis tuleb helistada esimesel võimalusel perearstile või perearsti infotelefonile 1220.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles