Räpina ühisgümnaasiumis ja Põlva koolis jääb suur osa õpilastest koduõppele

Mati Määrits
, reporter
Copy
Räpina ühisgümnaasiumis jäävad esmaspäevast koju ka gümnasistid.
Räpina ühisgümnaasiumis jäävad esmaspäevast koju ka gümnasistid. Foto: Arvo Meeks

Seoses Covid-19 viirusejuhtumitega Räpina ühisgümnaasiumis jäävad Terviseameti soovitusel distantsõppele ka gümnasistid, Põlva kool lõpetab aga õppetöö Kesk tänava õppehoones.

Räpina ühisgümnaasiumi direktori Meeri Ivanovi ütlusel põhjustas gümnaasiumiosa sulgemise ühe gümnasisti haigestumine. «Kuna meil on väike kool ja pedagoogid puutuvad kõikidega kokku, pole õpetajaid, kes õpetaks.»

Distantsõppel on gümnasistid 16. detsembrini.

Kuuendad kuni üheksandad klassid on distantsõppel olnud 30. novembrist ning nemad naasevad kooli 10. detsembrist. Õppetööd koolimajas on jätkanud haridusliku erivajadusega õpilased, kes ei puutunud eakaaslastega kokku. Ühtekokku jääb koduõppele 66 gümnasisti ja 152 põhikooli õpilast.

Õppetöö jätkub peamiselt Zoomi kanali kaudu tunniplaani kohaselt. Peredele, kus kõigile koolis käivatele lastele arvutit ei jätku, on välja antud viis-kuus süle- ja mitu tahvelarvutit. «Valmistusime distantsõppele minekuks varakult ning esmaspäeval viidi arvutid koju. Vajadusel leiame neid veel juurde – antagu üksnes teada,» sõnas direktor.

Distantsõppel juba olevad õpilased said toidupakid reedel, paki saavad ka gümnasistid. Kodus viibivatele viibivatele õpilastele korraldatakse distantsõpe Räpina muusikakoolis, spordikoolis ning huviringides, kus see on võimalik.

Põlva koolis jätkub õppetöö üksnes Mammastes ja Lina tänaval

Viiruse leviku tõkestamiseks ja õppetöö sujuvamaks korraldamiseks viiakse kõigi Põlva kooli Kesk tänava õppehoone klasside õppetöö 7.-11. detsembrini üle distantsõppele. Koolimaja ei ole suletud, vaid kokkuleppel õpetajaga on võimalik neil, keda pole suunatud isolatsiooni, saada abi ja juhendamist või kasutada kooli arvutiparki koolitööde tegemiseks.

Direktor Koit Noogi selgitusel põhjustas otsuse asjaolu, et õpetajaid jäi karantiini tõttu väheseks. Paljud vanemad jätsid lapsed koju ka ennetavalt, mistõttu reedel oli sel põhjusel koolist eemal 50 õpilast. Klasside distantsõppele viimine Kesk 25 majas paneb võrdsesse olukorda kõik õpilased - eneseisolatsioonis olijad, vanema tõendiga puudujad ning kooli poolt distantsõppele suunatud.

Kuna tehnoloogiat käisid Mammastes õppivad algklasside õpilased õppimas Kesk tänava hoones ning ka kehalise kasvatuse õpetaja jagas end kahe maja vahel, tunnid asendatakse või siis annab need oma õpetaja.

Toidupakid saavad õppurid kätte kooli naastes, sest kevadine kogemus näitas, et paljud vanemad ei tulnud nendele järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles