Palgimetsa müük toob erakordset tulu

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Nagu ütleb Võrumaa metsaühistu juht Erki Sok, on praegu selline olukord, kus kõikide puidutööstuse mõttes tähtsamate puuliikide – kuusk, mänd, kask – palgihinnad on väga head. Selliseid lageraieid, kus sortiment tuleb peamiselt palgina, tasub tema sõnul praegu kindlasti teha, kuna metsaomanik saab selle eest väga hea tulu. Foto on illustratiivne.
Nagu ütleb Võrumaa metsaühistu juht Erki Sok, on praegu selline olukord, kus kõikide puidutööstuse mõttes tähtsamate puuliikide – kuusk, mänd, kask – palgihinnad on väga head. Selliseid lageraieid, kus sortiment tuleb peamiselt palgina, tasub tema sõnul praegu kindlasti teha, kuna metsaomanik saab selle eest väga hea tulu. Foto on illustratiivne. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Kagu-Eesti metsaühistute hinnangul on praegu õige aeg raiuda palgipuud, sest selle hind on üle mitme aasta tipus. Männipalgi tihumeetri eest makstakse ligi sada eurot, head hinda saab ka kuuse- ja kasepalgi eest. Segametsade omanikul tasub aga enne müügitehingute sõlmimist teha täpsemad arvutused, sest paberi- ja küttepuu hinnad on ülimadalad.

«Praegu on mõistlik hetk palgimetsa müüa, sest sellist olukorda niipea võib-olla uuesti ei tule,» rääkis Võrust umbes 15 kilomeetri kaugusel asuvas Varese külas saematerjali tootva ASi Toftan juht Martin Arula. «Kui vahepeal oli saematerjalide turul pidev tõus, siis praegu on kliendid muutumas murelikuks ning näiteks Jaapani ja Hiina turul on juba ka langus. Järgmise aasta teises kvartalis võivad sellel turul jalad väga järsku alt ära minna.»

Tipp on käes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles