Jõuluteenistusest kirikus võib osa saada ka virtuaalselt

Siim Saavik
, reporter
Copy
Põlva kiriku uksed on jõululaupäeval kõikidele avatud, kuid jumalateenistust saab näha vaid interneti vahendusel.
Põlva kiriku uksed on jõululaupäeval kõikidele avatud, kuid jumalateenistust saab näha vaid interneti vahendusel. Foto: Mati Määrits

Mõnes kirikus on kogudusel plaanis jõululaupäeva jumalateenistus läbi viia virtuaalselt, teisal proovitakse nakatumisriski kahandada seeläbi, et päeva jooksul korraldatakse mitu teenistust. Jõulupalvused praeguste plaanide järgi igatahes pidamata ei jää.

Räpina Miikaeli koguduse õpetaja Urmas Nagel nentis, et sel korral tulevad jõulud tõesti teisiti. «Loodetavasti saame teenistused ikka pidada. Plaanime sel aastal teha jõululaupäeval kaks jumalateenistust: ühe hommikul kell 11 ja teise õhtul kell 17,» rääkis Nagel. Nii saavad nad kirikulisi paremini hajutada. Seekord armulauda ei jagata ning ära jääb ka iga-aastane koguduse jõulupidu. Lähiajal hoidub kogudus samuti kontsertide korraldamisest.

«Kuna meie kirik on üpris suur, saame ehk reeglitest kinni pidada,» viitas Nagel asjaolule, et pühakojas on muidu ruumi umbes 800 inimesele. Tema sõnul käib tavalistel pühapäevadel kirikus umbes 50 inimest ja nende hajutamisega ei ole probleeme tekkinud. Iga teine pingirida on suletud ja ühes pingireas istub maksimaalselt neli-viis inimest. Kasutusel on ka desovahendid ja maskid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles