Ministeerium aitab koolidele distantsõppe jaoks arvuteid soetada

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Haridus- ja teadusministeerium eraldab lastekaitse liidule sihtotstarbelise toetuse 100 000 eurot, mille abil soetatakse Eesti koolidesse üle 330 kasutatud arvuti, mida õpilastele välja laenutada.

Koolid, mille õpilased distantsõppeks osalemiseks arvutit vajavad, selgitab lastekaitse liit välja koostöös omavalitsustega.

«Lastekaitse liit on koostöös kodanikualgatusega «Igale koolilapsele arvuti» teinud väga head tööd selleks, et meie õpilastele ei saaks hariduse omandamisel takistuseks vajalike vahendite puudumine,» sõnas haridus- ja teadusminister Jaak Aab.

«Mõne omavalitsusega on meil juba tihe koostöö ja infovahetus. Teistega oleme kaardistamas, milliste koolide õpilased enim abi vajavad,» ütles lastekaitse liidu juhataja Varje Ojala. Ta lisas, et ministeeriumi toetuse eest soetatud arvutid on oluliseks abiks.

Erinevalt kodanikualgatuse raames annetatud arvutitest, mis mõeldud peredele, suunatakse ministeeriumi abil soetatud tehnika läbi omavalitsuste koolidesse. Koolid saavad seejärel neid arvuteid laenutada õpilastele, kellel arvuti puudumise tõttu e-õppes osalemise võimalus puudub.

Tegemist on kasutatud, ent töökorras ja vähemalt aastase garantiiga arvutitega, kus olemas kõik kodus õppimiseks vajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles