Läti tugevdas piirikontrolli: täita tuleb elektrooniline ankeet

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti-Läti piir.
Eesti-Läti piir. Foto: Arved Breidaks

Kui Lätti minek on vältimatu, siis on oluline teada, et 7. detsembrist tugevdas Läti piirikontrolli ning kõigil saabujatel on kohustus täita elektrooniline ankeet veebiaadressil https://covidpass.lv/.

Elektrooniline ankeet tuleb täita kõigil Lätti saabujatel kuni 48 tundi enne piiriületust ning seda hoolimata, kas saabutakse era- või ühistranspordiga, ollakse läbisõidul, teostatakse kaubavedu või muud.

Senised kontrollid Läti piirialal on näidanud, et pea pooltel eestlastel on elektrooniline ankeet täitmata. See võib tuua kaasa aga karistuse Läti piirivalvelt, teatas Lõuna prefektuur.

Eestist Lätti minnes kehtib ühtlasi 10-päevane eneseisolatsiooninõue. Seda välja arvatud erandjuhtudel. Lubatud on Valga-Valka kaksiklinna elanike vaba liikumine.

Enne sõidu planeerimist on oluline ka teada, et Lätis kehtib 9.11.2020-11.01.2021 eriolukord, mis tähendab rangeid piiranguid: 2+2 reegel, maski kandmise kohustus siseruumides, avalikud üritused on keelatud ja meelelahutuskohad suletud, nädalavahetustel ja pühadel on avatud vaid toidupoed ja apteegid ning keelatud on müüa alkoholi ja tubakatooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles