Reid tõi välja mitu rikkumist Võrumaa autoremonditöökodades

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Vanaõli tünnid, millel puudub nõutav märgistus. Foto on illustreeriv.
Vanaõli tünnid, millel puudub nõutav märgistus. Foto on illustreeriv. Foto: Keskkonnainspektsioon

Keskkonnainspektsiooni Võrumaa büroo poolt autoremonditöökodades läbi viidud reid tõi välja mitu pisirikkumist, kuid üldiselt võib inspektsiooni hinnangul keskkonnanõuete täitmisega rahule jääda.

Üleeile toimunud reid hõlmas kokku 12 Võru maakonna autode remondi ja rasketehnika hooldusega tegeleva ettevõtte kontrollimist. Kui eelmisel aastal keskenduti eelkõige Võru linnas tegutsevatele ettevõtetele, siis tänavu kontrolliti ka linna piirist väljapoole jäävaid remonditöökodasid.

«Panime kontrollitavate nimekirja kokku vastavalt eelanalüüsile, milles võtsime muuhulgas arvesse asjaolu, kas ettevõte annab regulaarselt üle vanaõli või mitte,» ütles keskkonnainspektsiooni Võrumaa büroo juhataja Ardi Lepp. «Vanaõli on ohtlik jääde, mis tuleb üle anda jäätmeluba ja ohtlike jäätmete käitluslitsentsi omavale isikule. Kütmiseks ei tohi vanaõli kasutada, ehkki selle keelu vastu kiputakse pahatihti eksima.»

Vanaõli käitlemisel seekord rikkumisi ei avastatud. Peamised rikkumised olid seotud jäätmete liigiti kogumise, märgistamise ja üleandmisega. Samuti tuvastati väiksemaid rikkumisi kliimaseadmetele esitatavate nõuete täitmisel ning müügil olevate naastrehvide tähistamisel.

«Üldjoontes jäime reidi tulemustega rahule. Lisaks autoremondiga tegelevate isikute keskkonnateadlikkuse tõusule võib positiivse poole pealt välja tuua selle, et vaatamata koroonapandeemiale suhtusid kontrollitavad inspektorite külaskäiku heasoovlikult ning koostööaltilt,» lisas Lepp.

Ettevõtetele, kus tuvastati puudused, määrati järelkontrolli aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles