Toidupank: vabatahtlikke on puudu pea kõikides maakondades

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Koroonakriis on Eestis märkimisväärselt suurendanud toiduabi vajajate hulka.
Koroonakriis on Eestis märkimisväärselt suurendanud toiduabi vajajate hulka. Foto: Toidupank

Sel reedel ja laupäeval on kõigil vabatahtlikel ning annetajatel võimalik anda oma panus 47 kaupluses üle Eesti – toimuvad Toidupanga toidukogumispäevad, et aidata toimetulekuraskustesse sattunud peresid.

«Vabatahtlikuks tulek on hea võimalus eraisikutel, ettevõtetel ning mistahes organisatsioonidel kaasa lüüa Toidupanga töös, kulutades paar tundi heategevusele, millel on suur mõju tuhandetele raskustesse sattunud peredele,» sõnas Toidupanga kommunikatsiooni- ja projektijuht Liina Peäske.

Toidukogumispäevadele on appi oodatud vabatahtlikud üle Eesti – sel korral umbes 700 inimest varasema umbkaudu 1000 inimese asemel. Hetkel on koroonaviiruse leviku tõttu vabatahtlikke puudu pea kõigis maakondades.

Toidukogumispäevad on otsustanud hetkeolukorrast ja seatud piirangutest lähtuvalt seekord üldse ära jätta Läänemaa, Põlvamaa ja Jõhvi Toidupangad.

Toidupanga kommunikatsiooni- ja projektijuhi sõnul on vabatahtlike tervise kaitsmine Toidupanga jaoks väga oluline. Kõik, kes soovivad tulla Toidupanga vabatahtlikuks, peavad kandma maski ja kaitsekindaid ning olema füüsiliselt terved. Kõik vabatahtlikud saavad Toidupanga poolt vajalikud kaitsevahendid. 

Toidupank soovitab tungivalt koroonaviiruse riskirühma kuuluvatel inimestel mitte vabatahtlikuks tulla. «Samuti palume mitte tulla ükskõik milliste haigusnähtudega või kui elatakse koos kellegagi, kes on hetkel haige. Koju peaksid jääma ka kõik, kes on olnud viimase 14 päeva jooksul koroonaviirust põdeva inimese lähikontaktsed või kui oodatakse ise COVID-19 testi tulemust,» rääkis Liina Peäske.

Ta lisas, et kaupluses hoidutakse otsekontaktist ka poe külastajatega. «Loodetavasti kliendid ei solvu, kui neil palutakse toiduained ise kogumiskärudesse tõsta, sest me püüame lihtsalt distantsi hoida ning seega vähendada viiruse leviku riski,» nentis Peäske.

Neile, kes soovivad teha head, aga hoiavad kaaskodanike eest distantsi, on võimalik teha toiduannetus ka Barbora või Coopi e-poe kaudu, märkis ta.

Kõik, kes soovivad vabatahtlikena heategevuskampaanias kaasa lüüa, saavad end veel registreerida www.osale.toidupank.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles