Võru õpetaja vajab taas abi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Merle Sulg on 29 aasta jooksul eesti keelt õpetanud Parksepa Keskkoolis, Võru Kreutzwaldi Koolis ja Võru Gümnaasiumis.
Merle Sulg on 29 aasta jooksul eesti keelt õpetanud Parksepa Keskkoolis, Võru Kreutzwaldi Koolis ja Võru Gümnaasiumis. Foto: Võru gümnaasium

Võru gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Merle Sulg sai 2016. aasta juunis ehmatava diagnoosi: müeloomtõbi ehk luuüdivähk. Alguses polnud haigus agressiivne ning kulges aeglaselt, kuid 2017. aasta detsembriks oli pilt vastupidine.

«Olin pool aastat haiglas, sellest kolm kuud liikumisvõimetu. Pärast esimest tüvirakkude siirdamist 2018. aasta juunis oli olukord lootusrikas peaaegu aasta, kuid 2019. aasta suvel veeres kõik jälle allamäge,» jagab Sulg oma lugu Võru gümnaasiumi kodulehel.

Kingitud Elu fondi ja annetajate abiga sai ta mullu tõhusama ravimi, mis sundis haiguse sedavõrd taganema, et pärast teist tüvirakkude siirdamist jaanuaris oli seis päris hea. Mai teisest poolest peale algas kodus säilitusravi. Veel juunikuised analüüsid näitasid, et kõik on kontrolli all.

Juulis selgus paraku, et kasvajarakud on taas tõusuteel. «Pidin hakkama võtma tugevamaid keemiaravitablette, lisandus hormoonravi. Ma ei lasknud pead norgu; treenisin basseinis ja püsisin küllaltki heas toonuses, nii et sättisin end augusti lõpust peale vähendatud koormusega tööl käima,» meenutab Sulg.

Oktoobri keskpaigaks oli alanud näo- ja seljavalu ning selgus, et rindkeres on uusi kasvajakoldeid ja üks kolle ka põskkoopas.

Nii pidi õpetaja pöörduma taas Kingitud Elu poole palvega rahastada ravi karfilsomiibiga, mis aitas ta mullu jalule. Haigekassa seda ei rahasta.

Hiljaaegu 55-aastaseks saanud naine loodab, et uus raviskeem annab viimaks oodatud tulemusi. Paraku jätkub ravimit ainult aasta lõpuni ja Sulg vajab raha ravi edasiseks rahastamiseks. Ülekande saab teha vähiravifondi Kingitud Elu arveldusarvele EE212200221059073061 Swedbankis. Selgituseks tuleks lisada Merle Sule nimi, et annetusi saaks kasutada just Võru õpetaja raviks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles