Loomad hakkasid uue kodu nimel fotomodellideks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Valga loomade varjupaiga jõulupuu on sellelgi aastal kultuurikeskuse juures.
Valga loomade varjupaiga jõulupuu on sellelgi aastal kultuurikeskuse juures. Foto: Arvo Meeks

Nii Võru keskväljakult kui Valga kultuurikeskuse juurest võib ka tänavu leida kuusepuu, millel kohaliku loomade varjupaiga asukate pildid.

Iga inimene võib valida puult pildi, kui talle tundub, et ta oleks just sellel kujutatud loomale valmis kodu pakkuma. Valik tehtud, tuleb ühendust võtta varjupaigaga.

Võru varjupaiga juhataja Relika Rehemetsa sõnul on nende puul 15 uut kodu ootava looma pildid. Kokku oli varjupaigas nädala keskpaigas 47 asukat: 37 kassi ja 10 koera. «Kõige kauem on meil elanud koer Osvald, kes on siin uut kodu oodanud 203 päeva. Tema küll kampaanias ei osale, kuid ootab ikkagi seda ainsat ja õiget inimest.»

Küll leiab Võru kuuselt varjupaiga staažikaima hiirekuninga pildi. Tegu on kass Cäthyga, kes oodanud uut kodu seal 179 päeva.

Valga varjupaiga juhataja Jana Juhkam ütles, et nende puul on 20 looma pildid. «Põhiliselt kassid, sest koeri on meil praegu erakordselt vähe: vaid viis. Kasse on seevastu 70 ringis. Kõige hullem seis pole: inimesed võtavad loomi päris aktiivselt.»

Teiste seas loodab kampaaniaga uut kodu leida varjupaiga staažikaim asukas: 13-aastane koer Murka, kes on seal tänaseks olnud juba 641 päeva.

Ettevõtmine saab teoks varjupaikade ja Eesti veterinaarmeditsiini üliõpilaste seltsi koostöös. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles