LÕUNA-EESTI AASTA ETTEVÕTE: Räpina paberivabrik liugleb kaubanduse edulainel

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Räpina paberivabriku juhataja Mihkel Peedimaa paberikuivatuspressi juures, millesse tehti hiljuti märkimisväärne investeering.
Räpina paberivabriku juhataja Mihkel Peedimaa paberikuivatuspressi juures, millesse tehti hiljuti märkimisväärne investeering. Foto: Arvo Meeks

Lõuna-Eesti Postimehe aasta ettevõte on Eesti vanim tööstusettevõte Räpina paberivabrik. 1734. aastal asutatud tootja on leidnud erilise turuniši, vahetanud nüüdseks välja viimased nõukogudeaegsed tootmisliinid ning suurendab aasta-aastalt müügitulu ja kasumit.

Pakkenurki tootva ettevõtte tegevus puudutab kõike, mis on seotud kaubandusega. «Nurkasid kasutatakse pea kõikide toodete juures,» ütles aktsiaseltsi Räpina Paberivabrik juhataja Mihkel Peedimaa. «On need siis pesumasinad, kaerahelbepakid või ehitusmaterjalid, nagu puit, tsement või kiviplokid.»

Ettevõtte juht selgitas, et inimesed teevad praegu usinalt remondi- ja ehitustöid ning pakkenurgad kaitsevad transpordil kõikvõimalikku ehituskaupa. Tema sõnul on tööd palju ning tootmine käib ka öises vahetuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles