Värska kõige kangem vesi jõudis Tsilga kaupa letile

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Kuigi ootused olid suuremad, on Värska Sanatooriumi juht Vello Saar lootusrikas, et Tsilk leiab ajapikku tee kodustesse rohukappidesse.
Kuigi ootused olid suuremad, on Värska Sanatooriumi juht Vello Saar lootusrikas, et Tsilk leiab ajapikku tee kodustesse rohukappidesse. Foto: Arved Breidaks

Paljud lapsevanemad teavad vana nippi, et kui pisikest vaevab nohu, aitab selle vastu (mere)sool, kui seda riidesse mähitult lapse nina juures hoida. Täpselt nii teati Värskas juba ammu, et sealne eriti kange mineraalvesi pakub leevendust nohu ja kurguvaevuste korral, kuni mullu saadi sellele teaduslik kinnitus ning tänavu võidi turule tuua Värska sanatooriumi nina- ja kurgusprei Tsilk.

Puurkaevust number 6 tormleb rohkem kui poole kilomeetri sügavuselt päevavalguse kätte tavamõistes ülisoolane mineraalvesi, mis sanatooriumis niristatakse 30-milliliitristesse pudelitesse. Pudeli otsa käib pihusti ja meie aasta toote nominent, nina- ja kurgusprei Tsilk, ongi valmis müügiks ja kasutamiseks.

«Tsilk eristub teistest analoogsetest toodetest eelkõige sellega, et meil tuleb vesi kinnises süsteemis 595 meetri sügavuselt otse meditsiiniseadmesse,» ütleb Värska sanatooriumi juhataja Vello Saar. «Me ei lisa midagi ega võta ka midagi ära. Et ühes Eesti nurgas selline nutikas asi on tootmisse jõudnud, selle puhul võib nina püsti ajada küll.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles