Video ⟩ Piirangud tõid lätlased Eestisse poodlema (5)

Copy
Karina Opalko ei pea piirilinna puudutavaid piiranguid mõistlikeks. Ta ootaks sarnaseid piiranguid mõlemalpool linnapiiri, sest tegemist on kaksiklinnadega.
Karina Opalko ei pea piirilinna puudutavaid piiranguid mõistlikeks. Ta ootaks sarnaseid piiranguid mõlemalpool linnapiiri, sest tegemist on kaksiklinnadega. Foto: Скриншот с видео

Kui senini on trendiks olnud eestlaste osturalli Lätti, siis Läti hiljutine otsus nädalavahetustel kaupade müüki piirata toob nüüd valkalased poodlema Valga poolele.

5. detsembrist hakkas Lätis kehtima kord, mille järgi nädalavahetusel ja pühade ajal tohivad lahti olla ainult apteegid ning toiduaineid ja esmatarbekaupu müüvad poed. Alkoholi ja tubakatooteid ei tohi sel ajal poodides müüa.

Seetõttu on piirilinnades Valgas ja Valkas tekkinud olukord, kus piiriala karantiinierandit kasutavad valkalased ostlevad nädalavahetusel Valgas. Eesti poodide esindajad kinnitasid, et piirangute esimesel nädalavahetusel oli näha ostlemise kasvu Valga kauplustes. «Näeme tõesti, et kliendiarv Valga Rimis tõusis eelmisel nädalavahetusel koguni enam kui 10 protsenti. Samuti kasvas oluliselt alkoholimüük. Selles osas nägime ligi 200-protsendilist tõusu,» tõi näiteid Rimi avalike suhete juht Katrin Bats.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles