Aasta noorkotka tiitel tuli Valgamaale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Aasta noorkotkas 2020 on Artur Köller Valgamaa malevast.
Aasta noorkotkas 2020 on Artur Köller Valgamaa malevast. Foto: Lisett Kruusimäe

Laupäeval kuulutasid Kodutütarde ja Noorte Kotkaste peavanemad nelja Eesti linna hõlmava ringreisi käigus välja tänavuse aasta parima kodutütre, noorkotka ja mõlema organisatsiooni noortejuhi. Aasta noorkotkas on Artur Köller Valgamaa malevast.

Karikad rändasid sel aastal peale Valgamaa veel Lääne-, Järva- ja Ida-Virumaale. Aasta kodutütar on Kerda Parts Alutaguse ringkonnast. Aasta kodutütarde noortejuht on Maire Kruus Lääne ringkonnast. Aasta noorte kotkaste noortejuht on Urmas Täht Järva malevast.

Planeeritud tänugala toimus sel aastal uuenenud formaadis ning tublisid noortejuhte ja noori tänati piirkondades toimunud vabaõhu tseremooniatel. «Vaatamata hetkeolukorrale soovime tänada ja tunnustada meie tublimaid juhte ja noori ning olla sellel keerulisel ajal nendega koos,» ütles Noorte Kotkaste peavanem Silver Tamm.

Võitjatele anti üle organisatsioonide väärtusi ja põhimõtteid sümboliseerivad sepistatud rändauhinnad.

«Auhinnad kannavad endas väga tähenduslikke sümboleid. Noortejuhid on meie organisatsioonide võtmeisikud, ilma kelleta poleks võimalik areneda ja noortele mitmekülgseid tegutsemisvõimalusi pakkuda. Seetõttu on noortejuhi auhinna kujutiseks võti – võti, mis avab noortele uksi,» ütles Kodutütarde peavanem Ave Proos. Ta lisas, et kodutütre ja noorkotka auhinna keskmes on kompass, sümboliseerides Kaitseliidu noorteorganisatsiooni, mis on noorele julgustavaks suunanäitajaks heaks kodanikuks kujunemisel.

Lisaks saavad laureaadid Ülo ja Tamara Tamre fondist rahalise preemia.

Konkursi «Aasta kodutütar/noorkotkas» eesmärk on tunnustada Kaitseliidu noorteorganisatsioonide tegevuses aktiivselt osalevaid noori ja anda välja kaks tiitlit kahele silmapaistvale noorliikmele – üks kodutütrele ning teine noorkotkale.

Konkursi «Aasta noortejuht» eesmärk on esile tõsta vabatahtlikul initsiatiivil põhinevates noorteorganisatsioonides – Kodutütred ja Noored Kotkad – noortega töötavate isikute panust, tunnustades piirkondadest esitatud kandidaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles