Naissõitjad paistavad külakrossidel silma hulljulguse ja võiduhimuga

Kevin Koik
Copy
Noor tehnikaspordihuviline Cärolain Kariste nimetab end igaveseks teiseks, sest siiani on tal võistlustelt õnnestunud koguda vaid hõbedasi autasusid.
Noor tehnikaspordihuviline Cärolain Kariste nimetab end igaveseks teiseks, sest siiani on tal võistlustelt õnnestunud koguda vaid hõbedasi autasusid. Foto: Kevin Koik

Siiani on tehnikasporti peetud peamiselt meeste pärusmaaks, kuid Valgamaal toimuva Priipalu külakrossi ühe eestvedaja Andrus Tiidebergi sõnul on järjest enam stardijoonel näha ka naisi. Alal tänavu esimest korda kätt proovinud valgalanna Cärolain Kariste tõdeb, et naised rajal armu ei anna.

«Naissõitjad on peast sõgedad,» viitas Tiideberg humoorikalt naiste hulljulgusele. Nimelt ei piisa külakrossidel au ja võidukarika pälvimiseks tihti vaid vastupidavast autost ja kavalast strateegiast: kitsastel radadel on konkurentidega rüseledes vaja ka mõõdukat agressiivsust.

«Öeldakse, et naised on leebed, aga kohati oleme tõesti isegi hullemad kui mehed,» naerab ka 22-aastane Kariste, kes tegi möödunud sügisel debüüdi alal, mis on õrnema soo esindajate seas veel küllaltki tavatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles