Riik plaanib alustada vaktsineerimist jaanuaris

LEPM
Copy
Covid-19 vaktsiini hulk on esilagu piiratud. Pilt on illustratiivne.
Covid-19 vaktsiini hulk on esilagu piiratud. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Sõltuvalt Eestisse jõudvatest vaktsiinikogustest on riikliku kava eesmärk alustada riskirühmade vaktsineerimist järgmise aasta jaanuaris ning jõuda 2021. aasta teises kvartalis selleni, et kõigil soovijail oleks võimalus end vaktsineerida COVID-19 haiguse vastu.

Eeldatavalt jõuab detsembri lõpus esimesena Euroopa Liidu (EL) müügiloani Pfizeri ja BioNTechi COVID-19 vastane vaktsiin ning Moderna vaktsiin järgmise aasta jaanuari keskel.

Seega saab eeldada, et vaktsineerimist saab võimaldada 2021. aasta esimeses kvartalis tervishoiuasutuste ja hoolekandeasutuste töötajatele ning hoolekandeasutuste elanikele, samuti on võimalik alustada vaktsineerimise pakkumist üle 70-aastastele inimestele ning teatud diagnoosidega inimestele.

Laste vaktsineerimist alustatakse siis, kui on olemas lastele sobiv vaktsiin.

COVID-19 vaktsineerimiseks kasutatakse samu toimivaid lahendusi, mida on seni kasutatud vaktsineerimise korraldamisel Eestis. Enamik tervishoiuteenuse osutajaid, kus töötavad immuniseerimise õigusega tervishoiutöötajad, vaktsineerivad oma personali ise, seisab riigi vaktsineerimiskavas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles