Ülilibe tee seadis liiklejad ohtu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Libe tee. Foto on illustratiivne.
Libe tee. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Viimaste päevade heitlikud ilmaolud on teed kohati äärmiselt libedaks muutnud. Seetõttu on sattunud õnnetusse nii sõidukeid kui jalakäijaid.

Muu hulgas olid pühapäeval kohati väga libedad ka Põlva valla kõrvalteed. Seetõttu tegi seal vahepeatuse kraavis vähemalt üks sõiduk.

Kella poole nelja paiku perega kodumetsas jõulukuuske toomas käinud mees sattus Mammaste–Tännassilma tee ääres nägema, kuidas üks väikese lapsega pere sõitis seal oma maasturiga teelt välja meetrisügavusse eurokraavi.

«Olime just sündmuskoha lähedal ning saime kiiresti abi anda. Pere suuremat viga ei saanud ja auto aitasime kraavist välja tõugata, aga tekib küsimus: miks vald ei hoolda klaaslibedat metsavaheteed, kui on teada, et enne jõule sõidetakse metsa vahele kuuskedele järele või siis maakodudesse?» avaldas juhtunut pealt näinud mees sotsiaalmeedias pahameelt.

Tee oli tema sõnul servast servani kiilasjääs ja teeservad kraavi suunas allapoole längu, nii et vähimgi eksimus või juba teise auto vastutulek võinuks väga traagiliselt lõppeda, kui ebasoodsad juhused kokku langevad. «Õnneks seekord inimohvreid ei olnud, aga väga kahju on noorest perest, kes sellise šoki pidi üle elama.»

Ka Põlva vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Annely Eesmaa avaldas kahetsust, et selline õnnetus juhtus.

«Nädalavahetusel muutis teid kattev kiilasjää liiklemise mitte ainult metsavaheteedel, vaid kõikjal keerulisemaks. Ükski teehooldusteenuse pakkuja ei suuda ega peagi kriitilistes ilmaoludes tagama samaaegset libedus- või lumetõrjet kõikidel teedel,» tõdes ta samas. «Valikud tehakse teede liiklussageduse järgi – suurema liiklusega teed enne. Väiksema liiklusega teel tehakse hooldetöid harvem ja väiksemas mahus. Esimese seisunditaseme puhul, kuhu enamik valla teid kuulub, on nõutud ainult ohtlikesse kohtadesse sõelmete puistamine.»

Tema sõnul ei jää sõidukijuhtidel sellises olukorras üle muud, kui olla liikluses väga ettevaatlik, valida sõidukiirus vastavalt teeoludele, vältida vähemkasutatavaid teid või koguni vältida sõitmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles