Valkas keelati koroonapiirangute vastane meeleavaldus (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Fotol on Riias peetud hiljutine koroonapiirangute vastane meeleavaldus.
Fotol on Riias peetud hiljutine koroonapiirangute vastane meeleavaldus. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Lätis Valkas oli laupäeval plaanis meeleavaldus, mis juhiks tähelepanu koroonaviiruse epideemia hävitavale mõjule ja millest pidid osa võtma ka Eestist tulijad, ent Valka omavalitsus keelas selle toimumise.

Läti organisatsioon Sabiedriskie Satversmes Sargi ehk Põhiseaduse Avalikud Valvurid andis sisse taotluse, et teha meeleavaldus Valka keskväljakul laupäeval kell 12–16. Ametlik põhjus oli «eesmärgiga juhtida tähelepanu COVID-19 hävitavale mõjule majandusele ja majapidamistele». Põhja-Läti ajalehe Ziemellatvija veebitoimetaja Oskars Morozovsi teada olid meeleavalduse korraldajad siiski maskide ja piirangute vastu.

Valka kihelkonnaduuma komisjon kogunes kolmapäeval küsimust arutama ja otsustas üritust mitte lubada, vahendas Valka kihelkonnaduuma avalike suhete spetsialist Ivo Leitis. Põhjenduseks tõid nad kogunemisi ja pikette puudutava seaduse punkti, mille järgi on omavalitsusel õigus võtta vastu otsus ürituse keelamiseks, kui järeldatakse, et ürituse korraldamine ohustab avalikku turvalisust. Sellisel juhul peetakse ka rahvatervist avaliku ohutuse küsimuseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles