Kaitsevägi sai juurde kümme nooremveeblit

LEPM
Copy
Võrus Taara linnakus Kaitseväe Akadeemia vanemallohvitseride põhikursuse lõputseremoonial said vanemallohvitserid kätte nooremveebli auastme.
Võrus Taara linnakus Kaitseväe Akadeemia vanemallohvitseride põhikursuse lõputseremoonial said vanemallohvitserid kätte nooremveebli auastme. Foto: Kaitseväe Akadeemia

Võrus Taara linnakus Kaitseväe Akadeemia vanemallohvitseride põhikursuse lõputseremoonial said kümme vanemallohvitseri kätte nooremveebli auastme.

Neljapäeval Võrus Taara linnakus peetud Kaitseväe Akadeemia vanemallohvitseride põhikursuse lõputseremoonial andis kaitseväe veebel ülemveebel Enn Adoson andis 11 lõpetajale kursuse lõputunnistuse ning kümnele vanemallohvitserile ka nooremveebli auastme, edastas kaitseväe peastaap.

„Te valisite vanemallohvitseri karjääri ning otsustasite, et teist peab saama vanemallohvitser. See auaste, mille täna osad saavad, ei ole ainult üks palgakõrgendus, vaid see annab teile palju suurema vastutuse. Teilt hakatakse nõudma palju rohkemat. Kool on andnud teile teadmised ja nüüd on teie kord neid teadmisi rakendada,“ ütles ülemveebel Adoson. „Nüüd on teie aeg iseseisvalt edasi õppida.“ 

Vanemallohvitseride põhikursuse õpingud algasid augustis ning õppurid on selle aja jooksul omandanud teadmised pedagoogikast, üld- ja sõjaväelisest juhtimisest ning läbisid laskeharjutuste korraldamiseks vajaliku väljaõppe. Nüüd suunduvad 11 põhikursuse lõpetajat tagasi oma koduväeossa, kuid veel jätkab 57 põhikursuslast oma õpinguid erialakoolides ning teenistuspraktikal. Nende õppurite jaoks lõppeb kool 2021. aasta juunis.

Reedel saavad lõputunnistuse ka 31 vanemallohvitseride keskastmekursuse õppurit. Kümme nädalat kestnud kursusel omistasid õppurid teadmised üld- ja sõjaväelisest juhtimisest ning pedagoogikast.

Keskastmekursuse läbinud vanemallohvitserid jätkavad peamiselt enda teenistust kompaniiveeblina või suunduvad teenima pataljoni staapidesse üle kaitseväe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles