Piparkoogisuhkur kasvas oma põllul

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Kahest pangetäiest peedist sai suhkrut kolme kilo taina jagu.
Kahest pangetäiest peedist sai suhkrut kolme kilo taina jagu. Foto: Airi Hallik-Konnula

Urvastes elav ajakirjanik ja kohaliku elu edendaja Airi Hallik-Konnula proovis tänavu üle mitme aasta suhkrupeeti kasvatada.

Saak oli piisavalt hea, nii et piparkookide valmistamisekski ei kulunud teragi poesuhkrut. «Kahest pangetäiest peedist saab umbes kolme kilo taina jaoks seda ikka.»

Kuigi hapukoore ja või ostis naine poest, on tema sõnul võimalik Urvaste kandis piparkooke teha ka nõnda, et poodi asja polegi. «Jahu on Loona talust, munad Milvi juurest. Tema talu piimast saaks vajadusel võid ja hapukoort ka. Ainult vürtsid tuleb poest osta.»

Hallik-Konnula lisas, et piparkookide tegemine pakub talle siiani põnevust: eriti veel oma suhkrupeeti kasutades. «Ja tore, kui kodus on puupliit, mida iga päev kütad – siis saab siirup muu toidutegemise kõrvalt ise valmis.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles