Mari Kalkun andis koduse veebikontserdi

LEPM
Copy
Muusik Mari Kalkun.
Muusik Mari Kalkun. Foto: Arvo Meeks

Muusik Mari Kalkun andis pühapäeval koduse veebikontserdi. Kontsert on järelvaadatav kolmekuningapäevani ehk 6. jaanuarini.

Mari Kalkuni soolokontserti “Lumeuni” sai kuulata talviselt Võrumaalt, otseülekandena muusiku enda kodustuudiost. Nii helis kui pildis kõrge kvaliteediga kontsert on tagasivaade eriskummalisele aastale ning helge käeulatus maagilisse aastalõppu. Kontserdil kuuleb nii vanemaid kui uuemaid lugusid, ent ka uhiuut loomingut. Muusikul on kodus käepärast rikkalik pillipark ja nõnda saadab ta end kanneldel, kitarril, klaveril, harmooniumil ja improviseerib pisikestel pillidel.

Nii nagu Kalkuni muusika on leidnud rahvusvahelise mõõtme, jõuab ka artisti korraldatav isiklik pühadekontsert pühapäeval talviselt Võrumaalt fännideni üle maailma. Kontserdile on pileteid soetatud juba näiteks Soomest, Saksamaalt, Tšehhist, Belgiast, Inglismaalt, Rootsist, Hollandist, Prantsusmaalt, Kanadast, USA-st ja Jaapanist.

Kalkuni peamine eesmärk on hoida inimesi ühenduses ning pakkuda neile mõtlikku tagasivaadet ent ka helget käeulatust maagilisse aastalõppu.

“Loodan, et see kontsert jõuab kodudesse, köökidesse ja elutubadesse maailma erinevais paigus. Stuudiokontsert on ühtlasi minu tänuavaldus kuulajaile, kellelt olen tänavu tänu “Õunaaia albumile” nii palju tagasisidet ja jõudu saanud,” rääkis muusik. “Eriti hinge on mulle läinud nende inimeste lood, kes on pidanud sel aastal palju aega üksi isolatsioonis veetma. Ent kuigi maailm on lukus, siis saan teid ometigi kutsuda endale külla, laulude maailma,” sõnas ta.

Muusiku pühadesoov on pakkuda oma loominguga inimestele keerulisel ajal pelgupaika, kust ammutada rahu ja kindlust. Kontserdi abil täidetakse samuti üks pühadesoov - nimelt toetab muusik Rõuge hooldekodule jõulukingiks kaasaegse plaadimängija soetamist. 

Pühadekontserdil kuuleb nii vanemaid kui uuemaid lugusid, aga ka uhiuut loomingut. Mari Kalkunil on kodus käepärast rikkalik pillipark ja nõnda saadab ta end kanneldel, kitarril, klaveril, harmooniumil ja improviseerib pisikestel pillidel. Sealjuures võib usaldada, et veebikontserdi heli ei jää alla päris kontserdi helile, sest nii helis kui pildis panustatakse kvaliteedile. 

Mari Kalkun on oma kontsertidega esinenud enamikes Euroopa riikides, New Yorgis ning käinud kuuel ringreisil Jaapanis. Tema muusika on leidnud märkamist muusika tunnustussündmustel ja kriitikute poolt. 2018. aastal valiti Kalkuni sooloalbum “Ilmamõtsan” album The Guardiani poolt aasta parimate maailmamuusika albumite esikümnesse.  Tänavuse aasta üheks erilisemaks ettevõtmiseks on muusiku jaoks olnud “Õunaaia albumi” väljaandmine. See kümnete õitsvate õunapuude vahel üles võetud album ja videolindistus sai fännidelt palju isiklikku tagasisidet ning jõudis kuulajatele tõesti südamesse.

Otseülekanne toimus pühapäeval ning kontsert on järelvaadatav kolmekuningapäevani ehk 6. jaanuarini. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles