800 pidu kümne aastaga

Mati Määrits
, reporter
Copy
Teppo-tüüpi lõõts sai Henrik Hinrikusele omaseks juba viieaaastasena.
Teppo-tüüpi lõõts sai Henrik Hinrikusele omaseks juba viieaaastasena. Foto: Arvo Meeks

Põlvamaa lõõtsamees Henrik Hinrikus on elav näide sellest, et muusikaline kuulmine on arendatav. Äsja ilmunud plaadile «Kümme aastat pillimehe leiba» on ta kogunud oma lemmiklood. Kuigi Henrik on alles 26-aastane, on ta kümne muusikuaasta jooksul mänginud juba ligemale 800 peol. Kui seni tuli kuhugi sõita igal laupäeval ja sageli ka reedel, siis koroonaajal on kõik esinemised ära jäänud.

«Kevadel oli selles mõttes parem, et sai matkamas käia. Nüüd jälle on võimalik harjutada ning õppetöösse süveneda. Tunnen kaasa nendele pillimeestele, kes ainult pillimängust elatuvad. Mina tegelen veel vaarikakasvatusega. Vaarikas kasvab ühel hektaril ehk 40 sajameetrilisel vaol. Kvaliteetlauamarja toimetan inimestele otse kodudesse – põhiliselt tartlastele, kellel pole aega turul käia. Sel aastal panime maha ka «koroonaherne» – kaheksa kilomeetrit vagusid,» rääkis ettevõtjast muusik.

Muusika kulub ära ka vaarikate kasvatamisel: Kosa (hääldada Koosa) talu põldudel mängib pidevalt raadio, peletamaks metskitsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles