E-rahvaloendusel on loendatud üle poole miljoni inimese

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitaalne rahvaloendus
Digitaalne rahvaloendus Foto: Postimees/Scanpix

Teisipäevaks, 24. jaanuariks oli rahvaloendusel interneti teel loendatud üle poole miljoni inimese ehk 38% Eesti arvestuslikust rahvaarvust. Internetis saab rahvaloendusel osaleda 31. jaanuarini.

«E-loenduse lõpuni on jäänud veel vaid kaheksa päeva – kõigil, kes soovivad ennast interneti teel loendada, on nüüd selleks viimane võimalus,» rääkis statistikaameti peadirektor Priit Potisepp. «Osalemist ei tasu jätta viimastele päevadele, sest täitmiskoormus on siis suur ja ankeetide täitmine võib olla aeglasem.»

Protsentuaalselt oli teisipäevaks enim loendatuid Tartumaal (43%), Harjumaal ja Tallinnas (43%) ning Rapla- (39%) ja Järvamaal (38%).

Nii Valga-, Võru- kui Põlvamaal oli 24. jaanuariks enda rahvaloenduse ankeedid täitnud 30% eeldatavast rahvaarvust. Veelgi väiksem oli näitaja vaid Ida-Virumaal – 27%.

Internetis saab loendusankeedi täita rahvaloenduse veebilehel www.REL2011.ee 31. jaanuarini. Loendusel saavad enda kohta ankeedi täita kõik üle 15aastased Eestis püsivalt elavad inimesed, laste eest täidavad ankeedi nende vanemad või hooldajad.

Neid, kes e-loendusel ei osale, külastavad ajavahemikus 16. veebruar kuni 31. märts 2012 rahvaloendajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles