Ratastoolis 40-aastane naine, 56-aastane endine piirivalvur, 22-aastane üksikema ja veel kümned lihtsad Lõuna-Eesti naised ja mehed... Nad tahtsid vaid natuke paremini elada, aga kiiruga laenatud õnnetunne kujunes talumatult raskeks ning maksejõuetuse tõusev laine triivis nad sel aastal pankrotti.

Võrumaal elav liikumispuudega Katrin* ei teadnud päris täpselt ka ise, kui suured on tema võlad, kuni ajutine pankrotihaldur need kokku arvas. Selgus, et naine võlgnes kuuele laenukontorile kokku 14 554 eurot. Seda oli selgelt liiga palju, et kuus 650 eurot või pisut rohkem mitmesuguseid toetusi saav invaliid mõistliku aja jooksul võlgade tagasimaksmisega toime tuleks.

Katrini lugu on üks paljude seast. Tänavu 23. juulil kuulutati Võru kohtumajas välja tema eraisiku pankrot. Kohtustatistika näitab, et Lõuna-Eestis on maksejõuetuseni jõudnud inimeste arv aastaga rohkem kui kolmandiku võrra kasvanud: detsembri seisuga oli Võru, Valga ja Põlva maakonnast Tartu maakohtule esitatud tänavu 40 eraisiku pankrotiavaldus.

Kommentaarid
Copy