Maal tuleb osata pikalt ette mõelda

Kristina Traks
Copy
Janica Sepp ja Meelis Kihulane ning nende saksa lambakoerad naudivad maaelu ja tunnevad metsa veerel elamisest rohkelt rõõmu.
Janica Sepp ja Meelis Kihulane ning nende saksa lambakoerad naudivad maaelu ja tunnevad metsa veerel elamisest rohkelt rõõmu. Foto: Kristina Traks

Viljandist Põlvamaale Kooraste külla kolinud Janica Sepp ütleb, et maale kolimine oli talle midagi täiesti loomulikku. «Ei tekkinud küsimustki, et äkki ei peaks seda tegema.» Kõige keerulisemaks nimetab ta harjumist pimedusega – pimedal ajal on maal tõepoolest päris kottpime ja siin ei aita palju ka lambivalgus.

Seitse aastat tagasi sai Väike-Ati talu uue hingamise, kui Janica ja Tartust Kanepi valda Koorastesse kolinud käsitöömeister Meelis Kihulane puhusid kohale uuesti elu sisse. Tegemist on Meelise isa majaga, mis oli mõnda aega tühjalt seisnud. Nagu kolides ikka, alustasid Janica ja Meelis kõigepealt koha kodustamisega ehk oma käe järgi ümber sättimisega.

Talus on tehtud üksjagu ümberehitusi ning endisest hämarast tarest saanud mõnusalt valgusküllane elamine. Kui varem keedeti siin talus köögis suures sissemüüritud pliidipajas üle õue elavatele laudaloomadele sööki, siis pada ühes lõputu aurutamisega on ammugi välja kolitud ning lauta sisse seatud töökojad Meelisele ja Janicale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles