Kuue lapse isa: parim kink on pühad koos perega (1)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Janek Morosi sõnul tuleb aeg-ajalt aeg maha võtta ja jõuluaeg on selleks sobiv. Nii ta 24. detsembril tööd ei tee. «Meile on tähtis, et pere leiaks aja kokku tulemiseks. See on meie päev,» ütleb suure pere isa.
Janek Morosi sõnul tuleb aeg-ajalt aeg maha võtta ja jõuluaeg on selleks sobiv. Nii ta 24. detsembril tööd ei tee. «Meile on tähtis, et pere leiaks aja kokku tulemiseks. See on meie päev,» ütleb suure pere isa. Foto: Arvo Meeks

Sisin, sasin, sosin, laua peal on rosin; sisin, sasin, sosin, mina seda nosin – just säärane on luuletus, mida jõulumees Jannile on läbi aegade kõige rohkem ette loetud.

Kuulsaks saanud «Suhkrusaia lugu» ning «Jõuluvana punanina hüppas üle laualina» luuletused on tema arvates vist juba rahvale geenidega kaasa antud. «Kuulen neid igal aastal,» ütleb jõuluvana Jann, tavaelus Janek Moros, kuue lapse isa ja ametilt kinnisvaramaakler. Elupõline otepäälane.

Kui ta ise on pidanud kingipakki lunastama, olgu lapsena või nüüd, on ta laulnud seda kuulsat laulu, et kes elab metsa sees, seal elab päkapikk. Teinekord on ette lugenud todasama rosinaluuletust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles