Terviseameti peadirektor: tervishoiu hädaolukord on kulminatsioonis

BNS
Copy
Terviseameti peadirektor Üllar Lanno.
Terviseameti peadirektor Üllar Lanno. Foto: Konstantin Sednev

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno märkis kolmapäevasel pressikonverentsil, et tervishoiusüsteemi hädaolukord on jõudnud kulminatsioonini, mistõttu valmistatakse ette uusi COVID-haigete voodikohti haiglates.

Lanno sõnul on ka arstide nakatumine viinud haiglad kreeni. "Iga inimese asemele tuleb leida uus, kuid see pole nii edasi minnes jätkusuutlik," nentis ta.

"Me ei saa haiglates sadade kaupa teha kohti juurde. Kõige kiiremini tõuseb nakatumine pealinnas. Kui mõelda siit edasi: kolm nädalat tagasi oli meil haiglas pea kaks korda vähema patsiente, ennustades kolme nädalat edasi, jõuame me numbrini 700 ja see on kriitiline piir. Sealt edasi on erakorraline abi ainus, mida on võimalik osutada," märkis Lanno. 

Lanno tõdes, et intensiivravis on täna 31 patsienti, kolm nädalat tagasi oli kolm korda vähem. "Kolm nädalat edasi, võib seal olla 91 inimest. Siis tekitab teistele intensiivravis olevatele inimestele nii suure surve. Täna taganemisteed pole, me peame saama nakatumise lae stabiilseks," kinnitas ta.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 5824 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 664 ehk 11,4 protsenti testide koguarvust ning suri viis nakatunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles