Lõuna-Eestis oli pühade ajal 18 lähisuhtevägivalla juhtumit

Mati Määrits
, reporter
Copy
Kui 24. detsembril suutsid inimesed omavahelisi konflikte vältida, siis pühade edenedes suurenes selliste juhtumite arv, kus arusaamatusi lahendati füüsilise vägivallaga.
Kui 24. detsembril suutsid inimesed omavahelisi konflikte vältida, siis pühade edenedes suurenes selliste juhtumite arv, kus arusaamatusi lahendati füüsilise vägivallaga. Foto: Madis Veltman / Postimees

24.-26. detsembrini oli Lõuna prefektuuri piirkonnas 18 lähisuhtevägivalla juhtumit. Tabati 25 alkoholi tarvitanud autojuhti ja ligi 40 kiiruseületajat. 

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Meelis Saarepuu tagasivaatel oli politsei üle Eesti väljas tavapärasest kaks korda suuremate jõududega. Lõuna-Eestis möödusid pühad tema hinnangul üsna rahulikult sarnaselt eelnevatele aastatele. 24.-26. detsembrini leidis aset 18 lähisuhtevägivalla juhtumit. Kui 24. detsembril suutsid inimesed omavahelisi konflikte vältida, siis pühade edenedes suurenes selliste juhtumite arv, kus arusaamatusi lahendati füüsilise vägivallaga.

Toimus viis liiklusõnnetust, milles sai vigastada viis inimest. Liiklusõnnetuste peamine põhjustaja oli Lõuna-Eestis maha sadanud paks lumi, millega mõned liiklejad arvestada ei osanud. Kontrolliti ligi 2600 sõidukijuhti ning tabati 25 alkoholi tarvitanud autojuhi ja ligi 40 kiiruseületajat. Kainenema toimetati 22 inimest.

"Kontrollisime ka kaubanduskeskusi ja kirikuid, kus kehtivad koroonaviiruse piirangud ehk 2+2 hajutatuse nõue ja maski kandmise kohustus. Pöörasime inimeste tähelepanu kehtivatele piirangutele ja selgitasime nende olulisust. Hea meel on tõdeda, et enamik inimesi peab piirangutest kinni ja mõistab nende olulisust,» lausus Saarepuu.

Pühad on lõppenud ja ees ootab aasta lõpp. Tõenäoliselt jätkub nii mõnelgi inimesel peomeeleolu ja sellega kaasnev alkoholi tarbimine. Seetõttu tuletab politsei meelde, et alkoholi tarvitades peab tundma enda piiri ja sellest ka kinni pidama. Arusaamatusi saab lahendada sõnajõuga, füüsilist vägivalda kasutamata. Juhul kui keegi märkab naabrite juures või mujalgi, et keegi võib olla ohus ja abi vajada, siis tuleb sellest kindlasti politseile teada anda, helistades hädaabi numbril 112. Igaühe heaolu on oluline ja märkamine võib päästa kellegi elu.

Liikluses tuleb aga meeles pidada, et turvaliselt sihtkohta jõudmiseks peab varuma rohkem aega ning kindlasti tuleb jälgida tee- ja ilmaolusid. Ühtlasi peab kinni pidama kiirusepiirangutest ning olla mõistev kõigi teiste liiklejate suhtes. Samuti palub politsei igaühel hoolitseda selle eest, et autojuht ei oleks alkoholi tarbinud.

"Selleks, et oleksime aastavahetuse järel terved ja koos kallite inimestega, hoidkem kontaktid ja käigud võimalikult vähesed. Poodi või mujale avalikku siseruumi minnes tuleb kinni pidada koroonaviiruse piirangutest ehk kanda maski ja järgida hajutatuse nõudeid," rõhutab politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles