Keskkonnainfot saab uuest aastast edastada telefonile 1247

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Häirekeskuse Lõuna keskuse töösaal.
Häirekeskuse Lõuna keskuse töösaal. Foto: Margus Ansu

Uuest aastast muutub keskkonnainfo edastamise number. Edaspidi saab keskkonnarikkumistest, reostustest ja abitutest loomadest teatada riigiinfo telefonile 1247.

Muudatus on seotud häirekeskuse töö ümberkorraldamisega, mille käigus koondatakse kõik häirekeskuse hallatavad abi- ja infotelefonid ühtse riigiinfo numbri 1247 alla.

Ühtset numbrit on lihtne meeles hoida – see on 1 number, kuhu saab helistada 24/7. Numbrile 1247 helistamine on tasuta.

«Üleminek numbrile 1247 protseduuriliselt midagi ei muuda. Häirekeskuse operaator edastab teated kokkulepitud korra järgi vastava maakonna inspektoritele,» ütles keskkonnainspektsiooni nõunik Himot Maran. Juhul, kui teade ei puuduta keskkonnaametit (uuest aastast ühineb keskkonnainspektsioon keskkonnaametiga), suunatakse teade vastavale ametkonnale.

Riigiinfo telefoni number 1247 kantakse ajapikku ka looduses olevatele infotahvlitele. Praegu ongi käsil matkaradade ääres olevate infotahvlite uuendamine.

Kõigi vajalike muudatuste tegemine ja numbri tuttavaks saamine võtab aega. Sellepärast jääb esialgu paralleelselt kasutusele number 1313, millele laekuvad kõned suunatakse numbrile 1247.

Keskkonnaalaseid teateid saab edastada ka e-posti kaudu aadressile 1247@112.ee.

Häirekeskus avas ühtse riigiinfo telefoni tänavu märtsis. Lisaks keskkonnainfole on uuest aastast telefoninumbrilt 1247 võimalik saada ka maantee- ja päästeala infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles