Koolidirektor lahkub murederohke ametiaja järel töölt

Tiit Loim
, reporter
Copy
Ritsu lasteaia-algkooli ja Ala põhikooli direktor Ülle Taal ütles, et ei tea veel, millega pärast koolist töölt lahkumist tegelema hakkab.
Ritsu lasteaia-algkooli ja Ala põhikooli direktor Ülle Taal ütles, et ei tea veel, millega pärast koolist töölt lahkumist tegelema hakkab. Foto: Arvo Meeks

Valgamaal Tõrva vallas Ala põhikooli ja Ritsu lasteaeda-algkooli juhtinud Ülle Taal astub ametist tagasi. Selleni viinud sündmuste käigu kohta on osapooltel eri versioonid.

Ala põhikooli direktori ametikohta on pikalt saatnud sekeldused. 2016. aastal vabastas toonane Helme vallavalitsus ametist direktor Ants Piirsalu, kui järelevalvekomisjon leidis kooli õpilaskodu juhtimises puudusi. Uus direktor Ave Visor lahkus varsti töölt, tuues põhjuseks tervisemured ja pere ärakolimise Helme vallast. Eelnevalt oli küsimusi tekitanud, et Visor võttis majandusjuhatajaks abikaasa. 2017. aasta lõpust on kooli direktori kohusetäitja Ülle Taal, kes on ühtlasi lähedalasuva Ritsu lasteaia-algkooli direktor.

Temagi ametiaega on saatnud mured. Juba 2019. aasta märtsis survestas toonane abivallavanem Kalev Laul Taali sõnul teda lahkuma. Vallavanem Maido Ruusmann lausus, et inimesed pöördusid murega tema poole muu hulgas kooli kehva siseelu ja õpetajate vähese väärtustamise tõttu. Toona jäi Taal ametisse, ent ütles sama aasta sügisel, et otsib uusi väljakutseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles