Põlvamaa muusikakoolide solistid tõid koju mitu võitu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Arhanna Sandra Arbma krooniti hiljuti konkursi «Laulumaa» võitjaks.
Arhanna Sandra Arbma krooniti hiljuti konkursi «Laulumaa» võitjaks. Foto: Anne Arbma

Põlvamaa noored laulusolistid on mitu aastat olnud erinevatel laulukonkurssidel võidukad. Ka käesoleva õppeaasta esimeses pooles on kaasa toodud mitu võitu.

Ülenurme muusikakoolis toimus hiljuti 19. korda üle-eestiline laulukonkurss «Jõulutäht 2020». Nii Põlva kui Räpina muusikakooli lauljatele on see võistlus juba ammune tuttav, teatas Räpina muusikakooli direktor Marika Klimberg-Hyötyläinen.

Finaalvooru pääsesid läbi tiheda videovooru esinema igast vanusegrupist kümme parimat. Põlvamaad esindasid Gete-Ly Vija ja Katariina Nagel (Räpina) ning Sireli Salum, Hellika Otsar ja Linette Risttee (Põlva). Kõik nad on oma suurte kogemustega olnud paljudel üritustel oodatud esinejad. Põlva muusikakooli õpilaste juhendajad on Margot Suur ja Riivo Jõgi, Räpina muusikakoolis Margot Suur.

Konkursil «Jõulutäht 2020» tõi esikoha koju noorimas, 9-11aastaste vanusegrupis Gete-Ly Vija. Pildil on ta koos oma lauluõpetaja Margot Suurega.

Ave Haamer

Konkursil tõi 1. koha koju noorimas, 9-11aastaste vanusegrupis Gete-Ly Vija, ning 15-17aastaste seas saavutas Sireli Salum 1. koha ja Hellika Otsar 2. koha. Õpetaja Margot Suure sõnul laulsid kõik konkursil osalenud Põlvamaa solistid väga hästi.

Tähtis on aga meeles pidada, et kõik ei saagi alati võita. «Konkurssidel osalemine annab palju uusi kogemusi, kasvatab enesekindlust. Teisi esinejaid kuulates saab ühtteist eneselegi kõrva taha panna, ennast teistega võrrelda, analüüsida ja midagi juurde õppida,» rääkis Marika Klimberg-Hyötyläinen.

Laulukonkursi «Laulumaa» võit

Teleprogrammi TV7 laulukonkurss «Laulumaa» toimus tänavu juba viiendat korda. Televooru valiti videoeelvooru alusel 44 lauljat. Kokku toimus 11 saadet ja igast saatest pääses finaali parim ning lisaks said finaalivõimaluse kolm solisti televaatajate hääletusel. Esimest korda osales konkursil Räpina muusikakoolist laulusolist Arhanna Sandra Arbma (8), kes pääses televooru ja sealt edasi ka finaali.

Meeleoluka kogupere muusikasaate «Laulumaa» finaal, kus võistlesid omavahel 5-15aastased, erinevate vanusegruppide lauljad üheskoos, toimus detsembri lõpus. Arhanna Sandra Arbma krooniti konkursi võitjaks – esikoha vääriliseks.

Žüriilt pälvis Arhanna palju kiidusõnu laulu enesekindla esituse ja hea vokaaltehnika kohta. Auhinnaks luuakse Arhannale Piret Laikre (muusika) ja Marek Sadama (sõnad) poolt uus laul, millest valmib professionaalide poolt salvestatud muusikavideo. Nii heale tulemusele jõudis Arhanna tänu õpetaja Margot Suure väljapaistvale ja oskuslikule metoodilisele juhendamisele.

«Täname ka kõiki innustunud ning tublisid lapsevanemaid, kes elavad aktiivselt kaasa laste kulgemisele muusikuteel,» märkis Räpina muusikakooli direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles