Terviseameti juht: olukord on tõsine, nakatuda võib kõikjal

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Terviseameti peadirektor Üllar Lanno.
Terviseameti peadirektor Üllar Lanno. Foto: Konstantin Sednev

Selleks, et Eesti meditsiinisüsteem vastu peaks ja me ei seaks ohtu teiste inimeste elu ja tervist, peame kinni pidama kõigist abinõudest, mis meie tervise kaitseks on kasutusele võetud. Väldime kontakte, hoiame distantsi ja kanname maski, teatas terviseamet.

«Piirangutest petuga mööda minnes petame vaid iseennast. Olukord on täna tõsine, nakatuda võib kõikjal ja üks pidu ei ole kellegi tervise ega elu hinda väärt,» ütles terviseameti peadirektor Üllar Lanno. Ta lisas, et ära tuleks jätta peod ja rahvarohkeid kogunemisi tuleb ka õues vältida.

Terviseamet soovitab viia oma kontaktid teiste inimestega miinimumini ning olla võimalikult palju kodus, et vähendada riski ise nakatuda ja kanda nakkust pereringis kellelegi edasi. Veeda aastavahetus ainult kitsas pereringis.

On teada, et just vanemaealised ja krooniliselt haiged põevad COVID-19 haigust raskemalt ja vajavad suurema tõenäosusega haiglaravi. «Teeme kõik endast sõltuva, et neid mitte nakatada. Suhtleme rohkem telefonitsi või veebi vahendusel, aga oleme vähem füüsiliselt koos,» teatas terviseamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles