Südaöine ärev väljakutse: purjus mees tahtis koduõuel relvaga pauku teha

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh

Aastavahetus pakkus Kagu-Eesti patrullidele tööd ammu enne, kui südaöö kätte saabus. Paraku ei vaibunud väljakutsete hulk ka seejärel, vaid politsei abi vajati püsivalt järgmise päeva hommikutundideni välja.

Juhtumeid, kus koduseinte vahel või ka tänavatel tülli mindi, häält ja kohati ka kätt tõsteti, jagus Valka ja Võrru, Rõugesse ja Antslasse, Otepääle ja mujalegi.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk ütles, et üks ärevam väljakutse tehti südaööl Antsla valda, kus raskes joobes mees olevat koduõuel relvaga vehkima hakanud, sest ta tahtvat pauku teha.

«Lähedane sai mehelt relva ohutult kätte enne, kui patrullid ja kiirreageerijad kohale jõudsid. Keegi viga ei saanud, relv võeti ära ja mees saadeti pead välja puhkama,» sõnas Virk.

Purjus mees sõimas päästekorraldajat

Operatiivjuht lisas, et ka Kagu-Eestis oli juhtumeid, kus noorem põlvkond endale alkoholiga liiga tegi. Nii sai politsei väljakutse Võru linna, kus ühe trepikoja ees maas vedeles noormees, käes viinapudel.

«Mõmises ega saanud jalgu alla. Patrullile suutis ta öelda, et ei mäleta, kus elab. Politseinikud aitasid ta koju,» märkis Virk.

Üks keskealine mees oli politsei andmetel alkoholi nõnda palju tarvitanud, et tahtis häirekeskusega mängida mängu «mõelge ise välja, miks ma helistan».

«Ta üksnes solvas ja sõimas päästekorraldajat, küsimustele ei vastanud, probleemist ei rääkinud ning bravuuritses, et kui vaja teada, miks ta helistab, siis tuleb kohale tulla ja ise vaadata,» ütles Ottomar Virk. Ta lisas, et politsei ei lasknud end mitu korda külla paluda, kuivõrd päästekorraldaja töö segamine ja tema solvamine oli nii või teisiti lubamatu. Raskes joobes mees viidi esialgu kainenema.

Tabati neli joobes juhti

Sõidukijuhtide kainust kontrollisid patrullid Kagu-Eesti eri paigus 168 juhul. Kokku tuvastati aastavahetusel neli joobes juhti, neist kaks tabati tähelepanelike inimeste kaasabil.

Joobekahtlusega juhtidele pööratakse nüüdki enam tähelepanu ja tehakse üle riigi pistelisi kainuskontrolle. Kui keegi märkab liikluses joobekahtlusega juhti, palub politsei sellest teada anda hädaabinumbrile 112.

Et pikk nädalavahetus on veel ees, püsib politsei töökoormus tõenäoliselt eesolevatel päevadel ka tavapärasest suurem. «Seega oleme endiselt suuremate jõududega tööl, et aidata kõigil uuele aastale tervelt ja turvaliselt vastu minna,» ütles Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles