Valgamaa mees kutsub maletama ja mängu jäädvustama

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maleentusiast Heino Laiapea kutsub 7. jaanuaril kõiki maletama ja mängu jäädvustama.
Maleentusiast Heino Laiapea kutsub 7. jaanuaril kõiki maletama ja mängu jäädvustama. Foto: Elmo Riig

Malelegendi Paul Kerese 105. sünniaastapäeva tähistamiseks kutsub Eesti Rahva Muuseum (ERM) koos Eesti maleliiduga kõiki 7. jaanuaril maletama ja mängu jäädvustama.

Idee taga on maleentusiast, Valgamaal elav Heino Laiapea. «Käikude selgeks saamiseks ja esimeste partiide tegemiseks ei ole vaja palju aega. Kogu informatsioon on internetis kättesaadav, nii et on vaja ainult malelauda ja kaaslast, kellega harjutada,» ütles ta.

7. jaanuaril tähistatakse Eestis üldrahvalikku maletamise päeva. «Selle sündmuse jäädvustamiseks tuleb leida üks malehuviline, teha partii ning salvestada see fotona,» lausus Laiapea. Oodatud on ka kõik fotod, mis on tehtud sel päeval kasvõi üksi või arvuti vastu maletades, teatas ERM.

Paul Kerese 100. sünniaastapäeva puhul viis aastat tagasi kutsus ERM inimesi sedasama tegema. Muuseumi pildiaita laekus toona 184 fotot üle terve Eesti ja mõned ka piiri tagant. Piltidel oli näha malemänguhoos naabreid, lapsi, peresid ja vanaisasidki, kes näitasid lapselastele esimesi käike, teatas muuseum.

Pildid malemängust tuleks teha just 7. jaanuaril, ERMi pildiaita saab neid üles laadida kuni 1. aprillini. Kindlasti tasub enne üle vaadata pildiaidas fotodele seatud parameetrid ja üleslaadimise tingimused. Üks osaleja võib üles laadida rohkem kui ühe foto.

Kõik fotod osalevad parimate ja erilisemate piltide valimisel, samuti jäävad need pildiaita lihtlitsensi alusel kasutamiseks, teatas ERM.

Parimad ja erilisemad malehetked valib välja žürii aprillikuu jooksul. Parimatele on ette nähtud auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles