Mida uut toob aasta 2021?

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Aasta algul jõustus hulk seadusemuudatusi, mis puudutavad eri valdkondi. Mõni muudatus hakkab kehtima aga näiteks järgmisest kuust või poolaastast.
Aasta algul jõustus hulk seadusemuudatusi, mis puudutavad eri valdkondi. Mõni muudatus hakkab kehtima aga näiteks järgmisest kuust või poolaastast. Foto: Shutterstock

Alanud aasta toob Eestis eri valdkondades rohkesti muudatusi. Muu hulgas tõusevad pensionid ja töötukassa kaudu makstavad toetused, haigushüvitist hakatakse maksma teisest päevast ning elatisvõlgnike elu muutub keerulisemaks. Hulk ametkondi aga liidetakse omavahel.

Haigushüvitised

Haigushüvitist hakatakse maksma teisest haiguspäevast. Tööandja maksab hüvitist töötaja teise kuni viienda haiguspäeva eest senise neljanda kuni kaheksanda päeva asemel ning haigekassa hakkab maksma hüvitist kõigile töötavatele kindlustatutele haiguse kuuendast päevast senise üheksanda asemel. Töötaja omaosalus väheneb kolmelt päevalt ühele ning tööandja osalus viielt päevalt neljale. Koroonaviirusest tingitud muudatus peaks kehtima 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles