Sotsiaalmeedias levib valeinfo, et Valga perearstid keeldusid koroonavaktsiinist (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga perearstid tegutsevad Valga haigla tervisekeskuse ruumides.
Valga perearstid tegutsevad Valga haigla tervisekeskuse ruumides. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalmeedias on kogunud üle 1600 jagamise ja 50 kommentaari postitus väitega, et Valga perearstid keeldusid vaktsiinisüstidest ja edastasid terviseametisse protesti. See ei vasta perearstipraksise esindaja sõnul tõele.

Palju tähelepanu saanud kirjutises seisab, et Valga perearstid keeldusid vaktsiinisüstidest põhjusel,et enne süsti saamist peab allkirjastama paberi, kus on kirjas, et inimene on täielikult teadlik võimalikest kõrvalmõjudest. Sealhulgas tõi postitus välja ühe konkreetse arsti nime. Postitus lisas, et Valga perearstikeskuse arstid saatsid terviseametisse ametliku protesti, et keelduvad vaktsiinidest.

Valga perearstid tegutsevad Valga haiglas, osa neist töötavad üksikuna eraldi ettevõttena ja osa Terviseagentuur OÜ heaks. Postituses mainitud arst töötab samuti viimati mainitud ettevõttes. Terviseagentuur OÜ tegevjuht Heidi Ait lausus, et eelnevad vaktsineerimist puudutavad väited on väljamõeldised. «Meie arstidest küll ei ole keegi vaktsineerimise vastane või seda kuidagi propageeriv. Vaktsineerimised käivad. Osa personali on juba vaktsineeritud, osa veel ei ole. Kes täpselt kuidas, see jooksvalt täieneb. Aga enamik on ikkagi vaktsineeritud. Kindlasti pole seda, et keegi vaktsiinivastasust patsientidele propageeriks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles