Lugemisvara võib Põlvas nüüd nõutada isegi öösiti

Mati Määrits
, reporter
Copy
Uudse pakiautomaadiga tutvust tehes jättis Põlva keskraamatukogu direktor Kati Maidla kolleegidele sahtlitesse ka jõulukingitusi.
Uudse pakiautomaadiga tutvust tehes jättis Põlva keskraamatukogu direktor Kati Maidla kolleegidele sahtlitesse ka jõulukingitusi. Foto: Mati Määrits

Põlva keskraamatukogu välisseinale aasta viimasel nädalal paigaldatud pakiautomaat-raamatukapp muutis varamu töökorralduse sisuliselt ööpäevaringseks.

Keskraamatukogu direktori Kati Maidla sõnutsi on lugejad aastaid oodanud võimalust saada raamatuid ja ajakirju ka töövälisel ajal. «Öeldi, et kuidas ma jõuan enne kella kuut raamatukokku, kui olen kella üheksani kaupluses tööl või siis käin hoopis Tartusse või Võrru tööle.»

Seda, kuidas oleks võimalik korraldada teavikute üleandmist töövälisel ajal, arutasid Eesti keskraamatukogude direktorid juba eelmisel aastal. «Meil ei tulnud pakiautomaat tookord isegi mõttesse. Mõtlesime küll postkastidele, mille saaks võtme või lukukoodiga lahti teha, nagu külas vahel tehakse. Aga kui tuli Covid, tuli ka pakiautomaadi mõte ning Cleveron tegi just raamatukogude tarbeks sobiva,» rääkis Maidla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles