Mati Määrits: Mida oodata alanud poliitika-aastalt

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mati Määrits
Mati Määrits Foto: Kristjan Teedema

Alanud aastal ootavad meid ees sisuliselt kolmed valimised, kui ka abielureferendum nende hulka arvata. Kui peaksin kihlveokontoris panustama, siis selle peale, et abielureferendum ikkagi toimub, julgeksin teatud summaga riskida küll. Kui mitte kevadel, siis hiljemalt kohalike valimiste aegu saab see teoks ehk ikkagi.

Valitsuse lõhkiminekut praegune koalitsioon ilmselgelt ei soovi ning tõenäoliselt ei aita sellele kuigivõrd kaasa ka opositsiooni vastutöötamine referendumiseaduse menetlemisel. Sadade jaburate, kiuslike ja kohati suisa roppusi sisaldavate parandusettepanekute esitamisega juba tõmmati oma riigimehelikkusele kriips peale. Kui järgnevatel kuudel riigikogu muuga ei tegelegi kui lolluste läbihääletamisega, peaksid maskid olema lõplikult langenud.

Presidendivalimised on seni kuidagi teenimatult avalikkuse tähelepanust kõrvale jäänud. Tuntumatest võimalikest kandidaatidest on läbi käinud vaid Teaduste Akadeemia presidendi Tarmo Soomere ja EELK peapiiskopi Urmas Viilma nimi, keda on suhteliselt keerukas varakult «auklikuks» lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles