Uus päikesepark Valga külje all tuli varasematest võimsam

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga lähedale Valga–Tõrva tee äärde Uspili, Päikese ja Mäe-Kelli kinnistutele kerkiva päikesepargi võimsus on suisa 8,36 megavatti, kuigi see jaotub toetuse saamise nimel 50-kilovatisteks osadeks.
Valga lähedale Valga–Tõrva tee äärde Uspili, Päikese ja Mäe-Kelli kinnistutele kerkiva päikesepargi võimsus on suisa 8,36 megavatti, kuigi see jaotub toetuse saamise nimel 50-kilovatisteks osadeks. Foto: Arvo Meeks

Kui suvel valmis Valga lähedal Jaanikese külas üks Eesti suuremaid päikeseparke, siis nüüd on sama firma püstitanud veel kaks jaama, millel kokku võimsust üle viie korra rohkem kui eelmisel.

Suvel valminud pargi võimsus on 1,6 megavatti. Ka uute päikeseelektrijaamade tellija on Tallinna ettevõte Solar Light OÜ ja need kerkisid samuti Jaanikese külla, projekteerija on samuti pealinna firma Nordic Power Management.

Pea kohe Valga linna asustuse piirilt algavatele Uspili, Päikese ja Mäe-Kelli kinnistutele Valga–Tõrva tee ääres kerkis jaam võimsusega 8,36 megavatti ning veidi Tõrva poole Hundi kinnistule ühemegavatine päikeseelektrijaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles