Palgaga tuleb uuringu järgi toime ligi kolmandik töötajatest (1)

LEPM
Copy
Töötasuga tuleb uuringu järgi hästi toime 31 protsenti töötajatest
Töötasuga tuleb uuringu järgi hästi toime 31 protsenti töötajatest Foto: Arvo Meeks

Palgainfo Agentuuri ja tööportaali CVKeskus.ee uuringu kohaselt tuleb oma töötasuga hästi toime 31 protsenti küsitlusele vastanud töötajatest.

Seejuures on palgaga hästi toime tulevate töötajate arv kuue aastaga kolmekordistunud. 2014. aastal oli vastav näitaja 10 protsenti, 2019. aastal aga 24 protsenti, teatas Palgainfo Agentuur.

"Hinnangud toimetulekule sõltuvad töötajate ootustest oma elukvaliteedile ja ka sellest, kellega end võrreldakse," ütles Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder pressiteates.

Ta lisas, et olukorras, kus üsna paljud inimesed on jäänud tööta, hinnatakse rohkem töökoha olemasolu ja rõõmustatakse ka palgataseme säilimise üle.

9700 osalejaga uuringust selgus, et toimetulekuks on vaja teenida vähemalt 1156-eurost netopalka, hästi äraelamiseks aga üle 1500 euro.

55 protsenti vastanutest hindas 2020. aasta sügisel oma toimetulekut keskmiseks. Kehvasti tuli oma töötasuga toime 14 protsenti töötajatest. 2014. aastal hindas oma toimetulekut kehvaks 41 protsenti ning 2019. aastal 20 protsenti vastanuist.

Oma toimetulekut keskmiseks hindavad töötajad teenisid 1156-eurost netopalka. Majanduslikult hästi toime tulevad inimesed teenisid keskmiselt aga üle 1500-eurost netopalka. Oma toimetulekut hindasid halvaks vastajad, kes teenisid alla 1000 euro.

Ametirühmade lõikes on hinnangud toimetulekule mõnevõrra erinevad. Ootuspäraselt saavad majanduslikult paremini hakkama juhid ja tippspetsialistid ning kehvemini tulevad toime oskus- ja lihttöölised, samuti müügi- ja teenindustöötajad.

Juhtidel läheb hästi toime tulemiseks tarvis keskmiselt 2117-eurost netopalka, müügi- ja teenindustöötajatele piisab hästi toime tulemiseks ka 931 euro suurusest netotöötasust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles