Lõuna-Eesti Postimehe aasta töötaja on Maarius Suviste

Sirli Homuha
, peatoimetaja
Copy
Lõuna-Eesti Postimehe peatoimetaja Sirli Homuha andis kolmapäeval ajakirjanik Maarius Suvistele aasta töötaja tiitliga koos üle ka keraamik Ene Tapferi «Muusa» kuju.
Lõuna-Eesti Postimehe peatoimetaja Sirli Homuha andis kolmapäeval ajakirjanik Maarius Suvistele aasta töötaja tiitliga koos üle ka keraamik Ene Tapferi «Muusa» kuju. Foto: Kristjan Teedemaa

Nagu lehetoimetusel juba aastaid tavaks on olnud, valisime aasta lõpus taas kord välja aasta parima töötaja. Seekord sai väärika tiitli Lõuna-Eesti Postimehe ajakirjanik Maarius Suviste.

Koroonaajastule kohaselt kuulutasime parima välja toimetuse aasta lõpu veebikoosolekul. Tiitliga kaasneva keraamik Ene Tapferi kuju «Muusa» sai Maarius Suviste kätte kolmapäeval.

Suviste on Lõuna-Eesti Postimehes töötanud selle algusaastatest peale ning kindlasti on ka lugejad märganud tema suurepäraseid lugusid. Maariuse puhul annavad tunda tema elukogemus ja lai allikate võrk. Tema teemadevaldkond on avar ja nende kaudu avab ta elu selle mitmekesisuses.

Kolleegid leiavad, et Maariusega võib alati luurele minna, hinnatud on tema persoonilood, inimlik lähenemisnurk ning ladus sõnakasutus.

Nii jõuavad meie piirkonna inimeste murede-rõõmude kaudu lugejateni elu mitmesugused küljed. Näiteks avas lugu, mille kangelane oli missioonil kurja bakteri ohvriks langenud kaitseväelane Margus Hoop, taoliste veteranide elu laiemalt. Lisaks kirjutab Maarius Suviste väga häid arvamusi.

Kolleegid leiavad, et Maariusega võib alati luurele minna, hinnatud on tema persoonilood, inimlik lähenemisnurk ning ladus sõnakasutus. «Isikupärase keelekasutusega, väga head ja põhjalikult viimistletud lood. Tema professionaalsuse pinna all on peidus ka paras ports huumorit, mis tööpinget leevendades kolleegide suunurki kergitab,» ütlevad kolleegid.

«Vahel paneb imestama, kust ta oma allikaid leiab – persoone tuleb kui Vändrast saelaudu ning sõnavara on nii värvikas. Just tema persoonilood jäävad lõppevast aastat kõige erilisematena meelde. Suudab leida ühise keele eri elualade inimestega ja kirjutada ühtviisi hästi nii Lõuna-Eestisse kodu soetanud staarist kui samas külas elavast memmest-taadist, kes igapäevase toimetuleku pärast pidevalt muretsema peavad. Lisaks kirjutas aasta parima kommentaari meie arvamusküljele: see oli nii julgelt isiklik, et ei saanud lihtsalt puudutamata jätta,» iseloomustas teda üks kolleeg.

Aasta parim taustajõud – keeletoimetaja Aime Hõbejõgi

Lõuna-Eesti Postimehe töötaja Aime Hõbejõgi võttis Sirli Homuhalt vastu muusa kolleegipreemia. 
Lõuna-Eesti Postimehe töötaja Aime Hõbejõgi võttis Sirli Homuhalt vastu muusa kolleegipreemia. Foto: Arvo Meeks

Lehetoimetuse töös on kahtlemata ka suur roll erinevatel inimestel, keda lugeja ehk iga päev lugusid lugedes ei märkagi. Nii otsustasime ülemöödunud aastast alates hakata toimetuses välja andma ka aasta parima taustajõu tiitlit. Seekord sai selle kaaluka tiitli Lõuna-Eesti Postimehe keeletoimetaja Aime Hõbejõgi, keda kolleegid hellitavalt ka meie keelehaldjaks nimetavad.

Keeletoimetaja on ülivajalik meeskonnaliige, kellel on märkimisväärne roll meie töö lõpptulemuses.

«Suur tegija, kes on teiste varju jäänud. Aime võiks tunnustatud saada juba puhtalt igapäevase Kerberosena trükikuradi ohjamise eest. Ei pääse sealt pilgu alt ka muud vead,» ütlevad kolleegid tema kohta. «Mu eesti keel pole kunagi olnud maailma parim, aga Aime õpetussõnad on kindlasti aidanud suure sammu selles suunas edasi astuda. Müstilisel kombel muutuvad Aime käes keskpärased lehelood headeks ja head lehelood väga headeks.»

Aime Hõbejõgi on aastate jooksul meie väljaandes kujunenud tõeliseks eesti keele eksperdiks, kes teeb oma tööd suure pühendumusega. Kolleegid hindavad teda kõrgelt: «Aime võitleb vapralt kantseliidi ja muude keelde trügivate väärnähtustega. Väga hea vestluskaaslane, kes ei ütle lihtsalt, miks ja kuidas peaks olema, vaid kellega on tema suure eruditsiooni tõttu hea arutleda mitmesugustel teemadel.»

«Suur tänu tunnustuse eest! Ei ole ma küll kunagi himustanud poodiumile kippuda ega ausärasse tikkuda, aga nüüd ei saa salata, et rõõm ja elevus on suur. Nii oivaline on ju tunda-teada, et kolleegid mind kõrgelt hindavad.» ütles Aime Hõbejõgi tunnustust vastu võttes.

Lisaks Lõuna-Eesti Postimehe tunnustusele sai Aime Hõbejõgi ka tunnustuse Postimees Grupi maakonnalehtede keeleparandaja missiooni täitmise eest. SIRLI HOMUHA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles