Galerii ⟩ Väikesed joonistusvõistluse võitjad said kätte auhinnad

Copy

Lõuna-Eesti Postimees kuulutas eelmise aasta sügisel taas välja suure maakondliku koolieelikute joonistusvõistluse «Mina märkan». Parimate tööde autorid pälvisid reedel ajalehelt auhinnad.

Kui varasemalt on auhinnad üle antud vastaval tänuüritusel, siis sedapuhku ei võimaldanud koroonaviirus sarnast kogunemist korraldada. Seetõttu andsid ajalehe esindajad meened üle lasteaedades.

Tänavu osales konkursil kokku 13 lasteaeda, joonistusi laekus 188.

Valga lasteaias Kaseke õppiv kuueaastane Artur Kasemets oli joonistanud pildi teemale «Lehmad söövad rohtu suuga, tervitavad meid ammuuga». Ta lausus auhinda kätte saades, et sellist lehma nagu tema joonistusel, pole ta ise päriselt näinud. «Lilled ja tupsud ka tegin ise,» lisas Artur.

Samuti kuueaastane Lorete Ly Matus samast lasteaiast aga kommenteeris, et tema on lehma näinud küll. «Mina olen päris lehma näinud Kertu juures. Kertul on isegi hobused.»

Lorete oli joonistanud aga pildi teemal «Munast koorus tibu, tibust sirgus tubli kana». Kust aga tuli mõte just see teema valida? «Sest mulle meeldivad kanad,» vastas tüdruk.

Viieaastane Mark Purask samast lasteaiast valis teema «Tuleviku ametid». «Mina lihtsalt tahtsin joonistada robotit. Sest robotid on nagu autod. Raketti ka tahtsin,» kommenteeris poiss.

Kuueaastane Elina Paškova Valga lasteaiast Walko aga oli valinud teema «Vee kolm olekut (tahke, vedel, gaasiline ehk vesi, jää, aur)». Kasvataja kinnitusel on Elinal kunstnikuna oma kindel käekiri. Küsimusele «kas sulle meeldib joonistada?» vastas Elina «Mhm».

Kalendri oktoobrikuu pildi autor on kuueaastane Sten Toomemägi Võru lasteaist Sõleke. «Mulle meeldib joonistamine, teen pilte kodus ka,» rääkis Sten, kelle joonistatud pildi teemaks oli «Kauba transport» ning pildil kõrvitsaid vedav auto.

Steni lasteaiarühmas on 12 last. «Käisime sügisel Navi külas Navitrolla tervisepõllu peal kogu rühmaga kõrvitsaid koristamas,» meenutas õpetaja Maire Eiche. «Sellelt talgupäevalt Stenil pildi mõte tekkiski – pilt sündis seega elust enesest.»

«Mida aeg edasi, seda rohkem on Stenil tekkinud joonistamise osas entusiasmi,» lisas Eiche. «Meie rühmast osales võistlusel kolm last ja mul on hea meel, et just Steni pilt võitis, sest ta nägi sellega tõeliselt palju vaeva. Ka emale tuli see suure üllatusena.»

Oma pildiga Lõuna-Eesti Postimehe kalendrisse pääsenud poiss kinnitas, et talle meeldib lasteaias käia. «Sõpradega koos olla on ikka toredam, kui kodus olla,» ütles Sten.

Võitjad

Jaanuar

Heidi Jõgisuu, 6a, Tõrva lasteaed Tõrvalill

Veebruar

Artur Kasemets, 6a, Valga lasteaed Kaseke

Märts

Eero Jaaniste, 3a, Valga lasteaed Walko

Aprill

Lorete Ly Matus, 6a, Valga lasteaed Kaseke

Mai

Delissa Seemen, 6a, Tõrva lasteaed Mõmmik

Juuni

Mark Purask, 5a, Valga lasteaed Kaseke

Juuli

Izabella Volkova, 5a, Valga lasteaed Walko

August

Feliks Velijev, 4a, Valga lasteaed Walko

September

Elina Paškova, 6a, Valga lasteaed Walko

Oktoober

Sten Toomemägi, 6a, Võru lasteaed Sõleke

November

Egert Võõras, 3a, Valga lasteaed Walko

Detsember

Aleksandra Derda, 5a, Valga lasteaed Kaseke

Aasta 2021

Johanna Bundsen, 6a, Valga lasteaed Kaseke

Esikaas

Varvara Kopõtnik, 6a, Valga lasteaed Pääsuke

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles