Võru kortermajas süttinud kelder täitis maja suitsuga

Tomi Saluveer
, reporter
Copy

Pühapäeval kella poole kahe paiku Võru kesklinna kortermajas levinud paks suits tõi kohale nii päästjad, kiirabi kui ka politsei.

Neljakorruselises Lembitu tänava hoones on nii korterid kui ka äripindu. Näiteks asub majas Hawai Expressi kauplus. Teate kohaselt oli hoones paksu suitsuga täitunud üks trepikoda.

Täpsustatud andmetel sai tulekahju alguse kortermaja 1. trepikoja keldrist, kus oli süttinud lapsevanker. Põlengusuits levis trepikotta ja muutis inimeste väljumise eluohtlikuks. Suits levis ka korteritesse. 

Päästjad kustutasid tule ja ventileerisid maja. Ühtlasi kustutati põlev vanker. Kiirabi viis sündmuskohalt koos emaga Lõuna-Eesti haiglasse kontrolliks 10-kuuse imiku, kelle puhul oli põhjust kahtlustada võimalikku vingumürgitust.

Kohal oli kolm Võru päästeautot ja lisaks Vastseliina päästjad. Väljakutsele reageerisid ka Lasva vabatahtlikud, kelle abi siiski vaja ei läinud. Päästjad asusid voolikuid kokku kerima kella kahe paiku.

Kuna kohal oli hulk operatiivsõidukeid, sulges politsei mõneks ajaks ka liikluse lähedalasuva Jüri tänava ühel lõigul. Tegu on Võru peatänavaga.

Päästjad manitsevad, kortermaja elanike ainsaks väljapääsuks ja evakuatsiooniteeks olevas trepikojas on keelatud hoida põlevmaterjalist asju ning takistusi. Keldrid peavad olema trepikojast eraldatud tuletõkkeustega. Tulekahju või põlengusuitsu levik kortermaja trepikojas takistab inimeste võimalust kiirelt ja tervelt elamust väljuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles