Vanemad ja õpetajad soovivad Valga koolijuhi jätkamist

Tiit Loim
, reporter
Copy
Jaanika Ptsolkina (vasakul) ja Helena Kozlovskaja, kelle mõlema lapsed käivad Valga Priimetsa koolis, korjasid pühapäeva pärastlõunal kooli direktori toetuseks allkirju Valga Maxima kaupluse juures. Ptsolkina sõnul on neil kavas tegevusega jätkata kuni vallavolikogu istungini, mis peetakse kuu lõpus. tiit loim
Jaanika Ptsolkina (vasakul) ja Helena Kozlovskaja, kelle mõlema lapsed käivad Valga Priimetsa koolis, korjasid pühapäeva pärastlõunal kooli direktori toetuseks allkirju Valga Maxima kaupluse juures. Ptsolkina sõnul on neil kavas tegevusega jätkata kuni vallavolikogu istungini, mis peetakse kuu lõpus. tiit loim Foto: Tiit Loim

Valga vallavalitsus otsustas korruptsioonivastase seaduse vastu eksimise tõttu ametist vabastada Valga Priimetsa kooli direktori Marina Krotova. Kooli õpetajad esitasid seepeale vallavanemale toetusavalduse direktori kaitseks ning vanemad asusid koguma toetusallkirju.

Direktori väidetav ametist vabastamise plaan pälvis esmalt tähelepanu detsembris, kui Reformierakond sel teemal vallandunud juttude põhjal vallavanem Ester Karuselt aru päris ja direktorile toetust avaldas. Asevallavanem Mati Kikkas põhjendas toona põgusalt, et direktor võib olla eksinud korruptsioonivastase seaduse paragrahvi 11 vastu, mis käsitleb toimingupiiranguid.

Teemat valdava isiku sõnul avastati vallavalitsuses, et Krotova on oma allkirja kandvate käskkirjadega tänavu juulis ja septembris maksnud lisatasu abikaasale, kes töötab koolis remonditöölisena. Summad olid 203 ja 210 eurot. Krotova oli allika kinnitusel põhjendanud tegu teadmatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles