Põlengu Võru kortermajas võis põhjustada süütamine

Copy
Põleng Võru kesklinnas kortermajas tõi kohale hulga päästjaid.
Põleng Võru kesklinnas kortermajas tõi kohale hulga päästjaid. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Võrus Lembitu tänava korrusmajas pühapäeval puhkenud tulekahju võis põhjustada süütamine.

Pühapäeval kella poole kahe paiku Võru kesklinna kortermajas levinud paks suits tõi kohale nii päästjad, kiirabi kui ka politsei.

Suitsu allikaks osutus 1. trepikoja keldris süttinud lapsevanker. Põlengusuits levis keldrist trepikotta ja muutis inimeste väljumise eluohtlikuks. Suits levis ka korteritesse. Tulekahju järel pöördus samas majas elanud naine ühes 10-kuuse väikelapsega vingumürgituse kahtlusega haiglasse.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust: kontrollimaks, kas tegu võib olla süütamisega. Mis annab alust selliseks arvamuseks põlengu põhjuse suhtes, ei soostunud uurimist juhtiv Lõuna ringkonnaprokuratuur veel teisipäeval avaldama.

Neljakorruselises Lembitu tänava hoones, kus põleng puhkes, on nii korterid kui ka äripindu. Näiteks asub majas Hawai Expressi kauplus.

Põlengukohal oli pühapäeval kolm Võru päästeautot ja lisaks Vastseliina päästjad. Väljakutsele reageerisid ka Lasva vabatahtlikud, kelle abi siiski vaja ei läinud.

Kuna kohal oli hulk operatiivsõidukeid, sulges politsei mõneks ajaks ka liikluse lähedalasuva Jüri tänava ühel lõigul. Tegu on Võru peatänavaga.

Päästjad manitsevad, et kortermaja elanike ainsaks väljapääsuks ja evakuatsiooniteeks olevas trepikojas on keelatud hoida põlevmaterjalist asju ning takistusi. Keldrid peavad olema trepikojast eraldatud tuletõkkeustega. Tulekahju või põlengusuitsu levik kortermaja trepikojas takistab inimeste võimalust kiirelt ja tervelt elamust väljuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles