Valga vald soovib piirikontrolli tõhustada

LEPM
Copy
Valga-Valka piiriületuskoht Raja tänava juures.
Valga-Valka piiriületuskoht Raja tänava juures. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vallavalitsus tegi eile pöördumise politsei- ja piirivalveametile peadirektorile. Pöördumise põhjus on tõhustada Valga-Valka piirikontrolli, mille abil loodetakse tõkestada koroonaviiruse levikut. 

Pöördumises viidatakse kohaliku omavalitsuse kohustusele tagada oma elanike tervise kaitse, aga ka selle tarbeks täiendavate meetmete rakendamisele. Samuti juhib vald tähelepanu asjaolule, et eriti just naaberriigi rangemad piirangud kaubanduses on kaasa toonud tunduvalt suurema piiriületuste arvu ja tihedama liikumise Läti suunalt Valga valda.

Muretekitava nakatumise kasvu üheks põhjuseks Valga vallas võivad olla rohkearvulised külastused peamiselt poodlemise eesmärgil teiselt poolt piiri. 

Seega palutakse pöördumises kaaluda võimalusi pistelise piirikontrolli taastamiseks, mis annaks selgema ülevaade piiriületajatest ja võimaldaks Eestisse sisenejaid vajaduse korral kontrollida.

Ühtlasi aitab vallavalitsuse hinnangul sellise meetme rakendamine PPA kaudu tuvastada võimalike isolatsiooni või karantiini kohustusega isikuid, kes ei ole Valga ja Valka elanikud.

Samal ajal peab Valga vallavalitsus jätkuvalt oluliseks Valga-Valka elanikele kehtiva erisuse säilimist ja nende elanike vaba liikumist, tingimusel, et eelneva kümne päeva jooksul on liigutud vaid kaksiklinna omavalitsuste piires.

LÄTI UUED PIIRANGUD

Läti territooriumile on 15. veebruarist võimalik Covid-19 testi tegemata siseneda alla 11-aastased lapsed; Covid-19 vastu vaktsineeritud isikud seda tõendavad dokumendi alusel; kauba- ja reisijateveo teostajad; laevale minevad või sealt tulevad meremehed; transiitreisijad, kes ei lahku lennujaama kontrollialalt; Eesti kodanikud/elanikud ja nende pereliikmed, kes sisenevad Lätti, et suunduda lennule Riia lennujaama; diplomaatilise korpuse esindajad; igapäevaselt töö, õppimise, lapsehoiuteenuse saamise või alaealise/täiskasvanud erivajadusega õpilase saatmise eesmärgil piiriületajad ning Valga ja Valka elanikud, kes liiguvad Valga ja Valka omavalitsuste piires.

ALLIKAS: Välisministeerium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles