Kütmisel süttis katla isolatsioon

LEPM
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Eile kella 15.32 ajal süttis Võrus Karja tänaval kütmisel elumaja katla isolatsioon. 

Tuli katlas kustutati ja suitsev isolatsioon kustutati. Päästetöö juhi esialgsel hinnangul tekitas põlenguohu hooletus kütmisel. Katla veeringlus oli suletud ja katel kuumenes üle.

Päästeamet paneb südamele, et suurim tuleoht majale tekitatakse külmade ilmadega enamasti ahjude ülekütmisel. Kui kehvema soojustusega hoonetes soovitakse rohkem sooja saada ja kütteseade korraga võimalikult kuumaks aetakse, hakkab see lagunema ja seadme ülekuumenevad osad süütavad ümbruse. Kütteseadmel on aga alati oma kuumataluvuse piir ning lõpmatult neid kütta ei tohi. Kütta on külmal ajal ohutum vähem korraga, kuid sagedamini.

2016. aasta jaanuaris hukkus külmalaine ajal tulekahjudes kolme nädalaga 11 inimest. 2018. aastal oli kahenädalase külmalaine ajal 4 hukkunut. Viimastel aastatel on talved olnud soojemad, kuid kütmisega seotud õnnetusi juhtub sellegipoolest palju. Aastatel 2019-2020 põhjustas 102 eluhoone tulekahju kütteseadme hooletu kasutamine ja 26 korral kütteseadme rike. Tõsiseid tulekahjusid põhjustab sageli ülekütmine või rike hooldamata jäetud kütteseadmes. Väga ohtlik on hoida põlevmaterjalist asju kütteseadme kuumade osade lähedal. Ka ei tohi panna koldest võetud jahtumata tuhka põlevmaterjalist anumasse või ka anumaga süttivate asjade ja maja konstruktsioonide lähedusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles